Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, room en wat salie.
Zet het water voor de pasta op.
Peultjes afhalen doe je door het bloempluimpje met de vinger eraf te vegen of te breken. En de steelaanzet trek je er makkelijk af. Soms komt er iets van een draad mee.
Doe de pasta in het kokende water
Verhit in een stevige pan een klein scheutje olie en bak het spek met de uisnippers op niet al te hoog vuur. De ui moet niet echt bruin worden, wel glazig.
Doe de scheut room erbij, breng aan de kook en laat het wat inkoken.
Als de pasta bijna gaar is de salie erbij doen en dan de peultjes.
Een minuut of wat smoren – roer af en toe – en op smaak brengen met peper en misschien wat zout (spek is ook al zout).
Giet de pasta af en meng. Opdienen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.