Peultjes met spek en pasta

Bron: De Keuken van MergenMetz
(Voor 2 personen:) 150-200 gr katenspek, in kleine blokjes; 50 gr sjalotten, gesnipperd; 200 gr peultjes, afgehaald; 3-4 blaadjes salie, ragfijn gesneden en gesnipperd; forse scheut magere kookroom; peper & zout; korte pasta

Peultjes afhalen doet u door het bloempluimpje met de vinger eraf te vegen/breken en de steelaanzet trekt u er makkelijk af.
Kook ondertussen de pasta.

Verhit een stevige pan en bak het spek met de sjalotjes op niet al te hoog vuur. De sjalotten moeten niet echt bruin worden, wel glazig.
Doe de scheut room erbij, breng aan de kook en laat het wat inkoken. Als de pasta bijna gaar is de salie erbij doen en dan de peultjes. Een minuut of wat smoren met het deksel op de pan – roer af en toe – en op smaak brengen met peper en zout.
Giet de pasta af en meng. Opdienen.

11 juni 2009

Altijd maar dat Aziatische gedoe. https://tbn3.google.com/images?q=tbn:unjntsEAjkUTiM:https://bermudaonion.files.wordpress.com/2008/11/theflavorbible.jpgIk wilde peultjes met pasta. Maar de recepten die ik kon vinden stonden mij niet aan: het is ofwel een salade of iets met zalm. En peultjes met pasta in een kaassaus…. Nou nee. (Lang leve de hobbykoks.) Dus zelf maar geëxperimenteerd. The Flavour Bible erop nageslagen. Er staat bij het lemma snap peas geen spek en geen room. Wel dat peultjes wel eens met salie worden gecombineerd. Waarvoor dank, want het smaakte uitstekend, zei mrs. M. Kortom, The Flavour Bible kan worden ge-update.

OPMERKINGEN
Geen

Plaats een reactie