Bizar maar zeer smakelijk. Een oud Pools recept van in paddenstoelenbouillon gekookte rabarber met nieuwe aardappelen in een sausje.
Laat de bouillon een half uur zachtjes koken (deksel op de pan).
Ondertussen de rabarberstelen wassen en in stukken van pakweg 2½ cm snijden.
Zeef de bouillon – de vaste bestanddelen kunnen weg.
Kook de rabarberstukjes kort – tot ze (net) gaar zijn – in de paddenstoelenbouillon.
Schep ze er uit. Bewaar de bouillon!
Kook in een aparte pan de aardappelen.
Neem een sauspan (steelpan) en smelt de boter tot ze bruint. Doe al roerend de bloem erbij.
Het wordt een balletje als het goed is. En ook als het niet goed is, noest doorgaan.
Doe er wat bouillon bij. En nog wat. En nog wat, tot het een mooie gladde, niet te dunne en niet te dikke saus is.
Doe de gare aardappelen erbij en schep goed om.
Doe de knoflook en de bieslook erbij en draai er fors wat peper boven uit.
Eventueel nog wat zout.
Schep tenslotte de stukken rabarber erdoor en verwarm het geheel even door. Schep op borden.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.