Ravioli of pasta met artisjok is een wel zeer smakelijk gerecht en zeker als je artisjokharten uit pot gebruikt, ook nog eens snel klaar.
Maak de artisjokken schoon door de harde buitenste bladeren te verwijderen. Snijd de artisjokharten in 4 delen en verwijder het binnenste kroontje of gebruik artisjokharten uit pot of blik.
Doe 2 à 3 eetlepels (een goede scheut) olijfolie en de knoflook in een ruime koekenpan en bak het eventjes.
Doe de artisjokken erbij en bak 5 minuten op hoog vuur, voeg zout toe, blus af met witte wijn. Als de wijn verdampt is, draai je het vuur lager en laat het nog een minuut of 10 minuten stoven.
Haal de artisjokken van het vuur en pureer een deel ervan samen met de geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie, room en, indien nodig, een snufje zout.
Meng de artisjokcrème met de artisjokken die je niet hebt gepureerd en de peterselie.
Neem een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en rooster de amandelsnippers.
Kook de ravioli in ruim licht gezouten water, giet af en meng met de artisjoksaus. Garneer met de geroosterde amandelschilfers.
Ravioli kan ook een gewone pasta zijn. De saus kan ook voor lasagne worden gebruikt. En je kunt ook deze artisjoksaus maken en gebruiken.
Wij gebruikten artisjokharten op olie van Castellino en 1,5 eetlepel pana cotta.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.