Reibekuchen zijn aardappelkoekjes. Heel fijn geraspte aardappel en ui, met wat ei en bloem tot een beslag maken en dan bakken als drie-in-de-pan. Heerlijk met appelmoes of kruidenkwark.
Maak een beslag door de aardappels èn de ui door de molen te draaien. Lat het pulp door een zeef uitlekken.
Peper en zout en de eieren erbij doen. Doorroeren en dan ook de bloem erbij zodat het een mooi, niet te dun beslag is.
Verhit olie in een koekenpan.
Bak het beslag in kleine hoopjes in de koekenpan en dan worden het koeken.
Op tijd omdraaien.
“Het zit hem weer in de eenvoud en de juiste timing,” zegt Judith.
Serveer met appelmoes, of zoals wij, met kruidenkwark (kwark met fijngesneden kruiden, zoals paar blaadjes paardenbloem, duizendblad, weegbree, beetje hondsdraf, kleine pimpernel, bieslook, daslook)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.