Een smakelijk en eenvoudig te bereiden hoofd- of op zijn Italiaans, voorgerecht (secundi), met wat al in de titel staat: gehakt en spinazie. En wat tomaat.
Zet water op om de pasta straks te koken.
Verhit een scheut olijfolie in een stevige pan en smoor de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg de gehakt toe, maakt het rul
Doe dan de tomaten en oregano erbij. Gepelde tomaten in blik knijp je tussen je vingers. Roer alles goed door. En laat een minuut of vijf sudderen.
Misschien is het nu tijd om de pasta in het kokende water te doen?
Doe de spinazie en rode peper bij de tomaten-gehakt-saus. Dat moet waarschijnlijk in porties, maar spinazie slinkt snel.
Breng op smaak met zout.
Als de pasta gaar is, afgieten en bij de spinaziemassa doen. Roer goed door.
Schep op borden en strooi er wat kaas over. Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.