Rotini met spinazie en gehakt

Rotini met gehakt en spinazie

Een smakelijk en eenvoudig te bereiden hoofd- of op zijn Italiaans, voorgerecht (secundi), met wat al in de titel staat: gehakt en spinazie. En wat tomaat.

Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 200 gr rotini (spiraaltjespasta) of andere korte pasta
  • 2 st ui, gesnipperd q
  • 4 st grote knoflooktenen, geperst of fijngehakt
  • 250 gr tomaten (uit blik)
  • 1 theel oregano, wat grof gehakt
  • 700 gr verse spinaze, kleiner gescheurd (of snijbiet, of melde, of nieuw-zeelandse spinazie) (3 x wassen = schoon)
  • 1 st rode/Spaanse peper, fijngehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • zout naar smaak
  • 300 gr gehakt (rund, wij hebben geitengehakt)
Bereiding
  1. Zet water op om de pasta straks te koken.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een stevige pan en smoor de ui en knoflook enkele minuten.

  3. Voeg de gehakt toe, maakt het rul

  4. Doe dan de tomaten en oregano erbij. Gepelde tomaten in blik knijp je tussen je vingers. Roer alles goed door. En laat een minuut of vijf sudderen.

  5. Misschien is het nu tijd om de pasta in het kokende water te doen?

  6. Doe de spinazie en rode peper bij de tomaten-gehakt-saus. Dat moet waarschijnlijk in porties, maar spinazie slinkt snel.

  7. Breng op smaak met zout.

  8. Als de pasta gaar is, afgieten en bij de spinaziemassa doen. Roer goed door.

  9. Schep op borden en strooi er wat kaas over. Eet smakelijk!

12 juni 2024
De laatste spinazie uit de tuin gehaald. Het was niet veel dit jaar. Slakken. Slakken. Twee keer gezaaid en door het slakken rapen bleef er nog wat wat te eten voor ons over. Dit bijvoorbeeld. Snel gemaakt en smakelijk.

Plaats een reactie

Waardering