Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.
Dit is zóóóó'n simpele en lekkere, frisse salade. Goed maakbaar voor hen die een mandoline hebben. Anders rest niets anders dan met het keukenmes dunne plakken en vervolgens reepjes te snijden.
Schil de koolrabi (van boven dun en dikker naar beneden, omdat het daar houtiger wordt).
Vis een paaraugurken uit de pot.
Snijd koolrabi en augurken op de mandoline in reepjes.
eng in een kom en doe er evt. nog wat azijn van de augurken bij. In de koelkast wegzetten.
Zelf ingemaakte augurken gebruikt (van 2008, want nu is de oogst 2009 nog niet zo ver). Er zat nogal wat dragon in de pot zuur en dus is de azijn dragonazijn geworden.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.