Snel seizoensrecept: verse shiitakes, verse spinazie en heerlijke Le Puy-linzen. Met een pepertje wokken.
Kook de linzen in een kwartier beetgaar. Afgieten, uit laten lekken.
Verhit in de wok wat olie en fruit de sjalot glazig.
Doe de shiitakes erbij en roerbak even. Eventueel een scheutje water.
Doe de knoflook en rode peper erbij, schep om. En uiteindelijk de spinazie erbij.
Wok en schep regelmatig om, tot de spinazie geslonken is.
Scheutje sojasaus erdoor roeren en proeven. Misschien nog peper en zout? Dan opdienen.
1) Wat droge sherry of cognac kan ook heel goed zijn i.p.v. de sojasaus.
2) Dit recept is ook op het weblog van Smaakvrienden geplaatst.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.