Shiitakes, spinazie en linzen

inspiratie: Smaakvrienden
Voor twee personen: 300 gr verse spinazie, gewassen en drooggeslingerd; 1 sjalot, gesnipperd; 2 tenen knoflook, klein gesneden; half rood pepertje, in ringen (of gedroogde rode peper); shiitakes, in plakjes gesneden (de hoeveelheid kiest u zelf, maar hoe meer hoe beter); 160 gr Le Puy-linzen (wel de èchte AOC); scheutje arachideolie; scheutje lichte sojasaus; peper & zout naar smaak

Shiitakes spinazie linzen.jpg

Kook de linzen in een kwartier beetgaar. Afgieten, uit laten lekken. Verhit in de wok wat olie en fruit de sjalot glazig. Doe de shiitakes erbij en roerbak even. Eventueel een scheutje water. Doe de knoflook en rode peper erbij, schep om. En uiteindelijk de spinazie. Wok en schep (dus) om tot de spinazie geslonken is. Scheutje sojasaus erdoor roeren en opdienen. Kind kan de was doen. Oh, peper en zout naar smaak. Maar in feite zit dat er al in: rode peper en sojasaus.

19 mei 2011
We hebben weer een forse oogst shiitakes. Wel 2½ kg. Het grootste deel ervan ga ik drogen. (Lees dit.) En gezien het warme weer is het goed nu de spinazie te oogsten.

OPMERKINGEN
1)   Wat droge sherry of cognac kan ook heel goed zijn i.p.v. de sojasaus.
2)   Dit recept is ook op het weblog van Smaakvrienden geplaatst.

Plaats een reactie