Dit is een razendsnel te maken gerecht dat bovendien zeer smakelijk is: met veel komkommer, gehakt en hoisin saus.
Soba noodles zijn in 4 minuten koken gaar. Houd daar rekening mee, dus zet de pan met water alvast op.
Neem een wok, verhit daarin een scheut olie. Als deze heet is, het gehakt rul bakken.
Doe de knoflook erbij, de hoisin en lichte sojasaus, en breng wat op smaak met de witte peper en een snufje zout. Roer alles lekker door. Eventueel wat kokend water uit de andere pan overbrengen.
Doe de noedels in het kokende water.
Doe de rode peper en komkommer bij het gehakt, vuur laag en schep goed door en door, om en om.
Giet de noedels af en doe ze erbij, in de wok. Goed mengen en dan opscheppen. Eet smakelijk!
We gebruiken veel meer komkommer dan in het originele recept.
In daarin gaat de rode peper aan het einde over het bord. Wij hadden geen rawit en hebben gedroogde rode peper erdoor gedaan.
We hebben meer hoisin in de wok gedaan en een beetje meer lichte sojasaus. Enfin, dat is een kwestie van smaak.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.