Een lekker, niet overdreven pittige pasta met veel paprika en 'nduja. Uiteraard met wat Parmezaanse kaas en peterselie (Gigante d'Italia) om in Italiaanse sfeer te blijven. Heerlijk!
Zet het water op om zo meteen de pasta te koken.
Neem een stevige pan (kasserol) en verhit daarin wat olie, smoor de paprikareepjes en de ui, tot de ui los en zacht wordt. (Vuur niet te hoog, hè, anders bakt het subiet aan.)
Doe de zongedroogde tomaten en knoflook erbij. Schep goed door en laat een minuut of wat stoven.
Doe dan de tomaten erbij - of de inhoud van het blik. Wij knijpen die tomaten tussen onze vingers fijn. Goed doorscheppen en eventueel een scheut water erbij.
Laat het geheel, zonder deksel, op laag tot matig vuur een tijdje sudderen.
Doe de pasta in het inmiddels kokende water.
Doe de 'nduja in de pan bij de saus. Roer even door, de 'nduja valt uit elkaar en wordt familie met de saus.
Als de pasta gaar is, afgieten en door de saus roeren. Roer meteen een deel van de kaas erdoor.
Schep op de borden, kaas en peterselie erover en serveer!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.