Spaghetti met ‘nduja

Spaghetti con ‘nduja
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
 

Een lekker, niet overdreven pittige pasta met veel paprika en 'nduja. Uiteraard met wat Parmezaanse kaas en peterselie (Gigante d'Italia) om in Italiaanse sfeer te blijven. Heerlijk!

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 300 gr spaghettie of andere lange pasta
  • 100 gr 'nduja
  • 4 st ui, in halve ringen
  • 3 st rode paprika, in reepjes
  • 4 tenen knoflook, kwartier voor het de pan in gaat, geperst
  • 8-10 st zongedroogde tomaten, klein gesneden
  • 4-5 st tomaten, ontveld in brokken (of blik tomaten 400 gr BIO)
  • 3 eetl verse peterselie (die mooie platte is Gigante d'Italia)
  • 100 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • olijf- of arachideolie
  • geen peper en zout
Bereiding
  1. Zet het water op om zo meteen de pasta te koken.

  2. Neem een stevige pan (kasserol) en verhit daarin wat olie, smoor de paprikareepjes en de ui, tot de ui los en zacht wordt. (Vuur niet te hoog, hè, anders bakt het subiet aan.)

  3. Doe de zongedroogde tomaten en knoflook erbij. Schep goed door en laat een minuut of wat stoven.

  4. Doe dan de tomaten erbij – of de inhoud van het blik. Wij knijpen die tomaten tussen onze vingers fijn. Goed doorscheppen en eventueel een scheut water erbij.

  5. Laat het geheel, zonder deksel, op laag tot matig vuur een tijdje sudderen.

  6. Doe de pasta in het inmiddels kokende water.

  7. Doe de 'nduja in de pan bij de saus. Roer even door, de 'nduja valt uit elkaar en wordt familie met de saus.

  8. Als de pasta gaar is, afgieten en door de saus roeren. Roer meteen een deel van de kaas erdoor.

  9. Schep op de borden, kaas en peterselie erover en serveer!

Spaghetti met ‘nduja, hmmmmm….

29 mei 2024
We telen zelf geen paprika dit jaar, wel pepers. Nederlandse kaspaprika durven we wel te kopen en te eten. Ooit brachten we een bezoek aan een paprikateler in Middenmeer en eigenlijk worden geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt. Maar ja, het voldoet niet aan de regels voor BIO.
En we zijn gek op ‘nduja, sinds Henk en Andette ooit ‘pasta con patate, ‘nduja e provelone‘ voor ons hadden gemaakt. Met dit gerecht erbij, staan er nu zes ‘nduja-recepten op deze website.
“Hmmmm, verrukkelijk,” bromde mrs. M. Dan is het goed.

Plaats een reactie

Waardering