Heerlijke klassiek Italiaanse taart van aardappel, sperziebonen en marjolein (oregano). Natuurlijk met Parmezaanse kaas.
Verwarm de oven voor op 180℃
Schil de aardappels niet. Kook ze.
Haal de sperziebonen af. Kook ze, niet te gaar, want ze moeten de oven nog in.
Hak ze heel fijn, maar niet pureren of zo. Een keukenmachine is wel handig hiervoor. Paar keer pulseren.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Knijp ze door een pureeknijper of haal ze door een passe-vite (roerzeef). Niet door een keukenmachien, want daar wordt het te plakkerig van.
Neem een kom, breek de eieren erin.
Voeg de kaas toe, wat zout, vers gemalen peper en de marjolein. Roer alles, dus ook sperziebonenhaksel en aardappel, door elkaar.
Vet de bakvorm in. In Italië doen ze dat met olijfolie. Bestrooi de binnenkant met broodkruim/paneermeel. (Het overtollige eruit kieperen.)
Vul de vorm. Strijk met een spatel aan en glad.
Bestrooi de bovenkant ook met broodkruim/paneermeel en besprenkel met olijfolie.
Zet een uur in de oven, op de bovenste richel.
Makkie, piece of cake (Huh?)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.