Fraai receptje van verse spinazie met bonen, en natuurlijk wat ui en knoflook. Uitstekende vegetarische schotel, en anders met een visje erbij.
Neem een wok of een grote stevige pan en verhit de olijfolie. Smoor de gesnipperde ui glazig. Dat duurt een paar minuten; ondertussen een paar maal omscheppen.
Voeg de knoflook toe en roer het erdoorheen. Dan de bonen en verhit die mee. Roer voorzichtiger, anders druk je de bonen kapot.
Doe de spinazie, de azijn erdoor.
Schep regelmatig om, zodat de spinazie slinkt. Dat is ook in een paar minuten gebeurd en meng de tijm erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer.
Volgens ons kunnen allerlei kleinere bonen voor dit gerecht worden gebruikt. Maar kies ze zelf, op kleur.
Over knoflook
Dat knoflook aan gezondheidswaarde wint door het enige tijd voor dat het verhit wordt te laten liggen, staat in dit boek.
Over bonen
De bonen kunnen uit pot of blik komen, spoel ze af en laat ze uitlekken.
Wij geven de voorkeur aan droge bonen die we een nacht laten weken (water misschien een keer verversen) en dan in een uur tot drie uur (afhankelijk van de grootte) mooi gaar koken. Zodat het stevige bonen zijn, niet papperig.
Over spinazie zonder stelen
Wij hebben die grove, wilde, ook wel Turkse spinazie in de tuin. Blad kan zo groot zijn als de hand van een volwassene, dus de steven navenant dik.
We hebben de stelen aan klein blad laten zitten. Er moet ook iets te bijten zijn.
Het verwijderen van de stelen betekent een gewichtsverlies van ca. 25%. Dus voor 400 gram spinazie koop je een dikke 500 gram verse spinazie.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.