Snel te maken gerecht van spitskool, gehakt en rijst. Plus wat kruiden. Was al het snelle eten maar zo lekker.
Kook in een aparte pan de rijst met het (halve) bouillonblokje gaar; giet af c.q. het is meteen droog.
Neem een stevige pan, bijv. gietijzeren braadpan (kasserol). Bak het gehakt rul.
Doe de ui erbij en bak even door.
Voeg de kool – evt. in porties, het slinkt snel – met de kruiden toe. Schep regelmatig om.
Doe na kwartier de rijst erbij.
Maak het geheel op smaak af met de ketjap. Serveer hier een frisse salade bij.
En als je het nodig vindt: op jouw smaak brengen met nog wat peper en/of zout.
1) Kan natuurlijk ook met fijn gesneden witte kool.
2) De ketjap hebben wij later, op bord een beetje over de hap gedaan. Het is niet per sé noodzakelijk.
3) Ketjap vervangen door sojasaus mag ook
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.