Zeekraal is lekker. Spitskool is lekker, de combinatie is nog lekkerder en dan nog met wat champignons en paprika. Serveer met rijst of bulgur. En als je geen vegetariër bent: met gerookte makreel of een moot kabeljauw.
Maak de spitskool schoon, snij deze doormidden en haal de stronk er uit. Snij in dunne reepjes.
Was de zeekraal goed. Verwijder zo nodig de donkere stronkjes, daar waar ze vast aan de grond hebben gezeten. Dit is vaak hard.
Verhit de wok, giet er wat olie in en fruit dan de ui, voeg de paprika toe. Even wokken.
Na enkele minuten de spitskool, het fijngehakte groene pepertje en de champignonplakjes erbij doen. Herhaaldelijk omroeren en laten slinken.
De laatste minuten de zeekraal meewokken.
Voeg een klein scheutje lichte sojasaus toe. Geen zout.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.