Spitskool met zeekraal

herkomst: de keuken van Mergen-Metz
1 e.l. olie, 1gesnipperde ui, ca. 750gr spitskool, 200 gr zeekraal, 1 rode paprika in reepjes, 150 gr champignons in plakjes; groen pepertje (fijn gesneden); oestersaus

Maak de spitskool schoon, snij deze doormidden en haal de stronk er uit. Snij in dunne reepjes. Was de zeekraal goed. Verwijder zo nodig de donkere stronkjes, daar waar ze vast aan de grond hebben gezeten. Dit is vaak hard.
Verhit de wok, fruit de ui, voeg de paprika toe. Even wokken. Na enkele minuten de spitskool, het fijngehakte groene pepertje en de champignonplakjes. Herhaaldelijk omroeren en laten slinken.  De laatste minuten de zeekraal meewokken. Voeg naar smaak oestersaus toe. Geen zout, dat is de zeekraal.

13 juli 2005
Omdat we een plastic zak zeekraal kregen van Jan en Wilna die het op de dag van hun terugreis van het wad bij Terschelling hadden geplukt.

OPMERKINGEN
Verrassend. Gegeten met in groentebouillon gekookte basmati rijst, gegrilde kabeljauw lions (Door de olie halen en wat peper en zout. Zo op de hete grill leggen).

Plaats een reactie