Een lekkere taart van courgette, tomaat en kruiden. En zes eieren. Eenvoudige voorbereiding, half uurtje bakken. Bijgerecht voor vier, lunch voor twee.
Doe de geraspte courgette met wat olijfolie in een grote koekenpan. Bak het en roer het regelmatig om. Zet het vuur niet te hoog. (Het vocht moet er uit verdampen.)
De knoflook moet wel een kwartier hebben gerust, voor het in hete massa komt (lees dit boek). Dan is het gezond.
Meng de kruiden en de knoflook door de courgetterasp. Peper en zout naar smaak.
Het bakken is eigenlijk meer stoven geworden door de grote hoeveelheid vocht die de courgetterasp loslaat.
Het duurt al met al wel 20 minuten eer er voldoende vocht is verdampt en het een dikke brei is geworden.
Verwarm de oven voor op 190o C.
Klop onderwijl in een kom de eieren los.
Roer de kaas door de eieren.
Laat de courgettebrij wat afkoelen en meng het, tezamen met de plakken tomaat, erdoor.
Vet een ovenschaal in met olie. (Of boter. Of bakpapier.) Giet het mengsel in de schaal en zet het minstens 30 minuten in de oven.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.