Doe de geraspte courgette met wat olijfolie in een grote koekenpan. Bak het en roer het regelmatig om. Zet het vuur niet te hoog. (Het vocht moet er uit verdampen.)
De knoflook moet tien minuten hebben gelegen voor het in hete massa komt (lees dit).
Meng de kruiden en de knoflook erdoor. Peper en zout naar smaak.
Het bakken is eigenlijk meer stoven geworden door de grote hoeveelheid vocht die de courgetterasp loslaat.
Het duurt al met al 10 à 20 minuten eer er alle vocht verdampt is en het een dikke brei is geworden.
Verwarm de oven voor op 180o C. Klop onderwijl in een kom de eieren los en snijd de ontvelde tomaten in plakjes. Roer de kaas door de eieren. Laat de courgettebrij wat afkoelen en meng het, tezamen met de plakken tomaat, erdoor. Vet een schaal in met olie. (Of boter. Of bakpapier.)) Giet het mengsel in de schaal en zet het minstens 30 minuten in de oven.
3 september 2005
Jacques en Erna kwamen eten. Een puntje bij het hoofdgerecht van gegrilde zeeduivelfilets met paprikasaus. En als contrast koolrabisalade 2.
18 augustus 2014
Weer eens gemaakt als lunchgerecht. Dan is het meer dan genoeg voor twee personen. En nu ook de foto’s erbij, want in 2005/2007 was onze website nog geheel anders en fotoloos.
3 september 2005

Ik heb 30 minuten gebakken op 180 graden en het was oké. Mag misschien iets langer, maar let erop dat de bovenkant niet te bruin wordt.