Betrekkelijk snel te maken pastagerecht met geraspte courgette en venkel. Wat venkelzaadjes en geroosterde amandelsnippers erbij maken het een smakelijk geheel.
Bewaar het fijne groen van de venkel dat meest nog in het midden aan de venkelknollen zit. Hak fijn.
Rasp de venkelknollen en de courgette met de grove rasp.
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan. Blijf erbij en schep af en toe om of schud om. Als ze bruin worden, uit de pan in een bakje.
Koekenpan afvegen en wegzetten. Huppekee, dat is gedaan. Zet een pan water op, met wat zout, om straks de pasta te koken.
Neem een stevige pan en verwarm een scheut olijfolie. Smoor de ui op middelhoog vuur, als ze glazig wordt, de knoflook erdoor roeren.
Vervolgens de geraspte venkel en courgette erin doen, als ook de venkelzaden en de citroenrasp. Schep goed om. Laat 3 à 4 minuten koken.
Het vocht uit met name de courgette maakt het natter.
Kookt het water? Dan kan misschien de pasta er in? (Kwestie van kooktijden afstemmen.)
Blus de venkelmassa af met het citroensap. Neem van het vuur en meng de crème fraîche erdoor.
Als het te droog is – wat we ons niet kunnen voorstellen, maar het kan – wat kookwater van de pasta erbij doen.
Roer het venkelgroen erdoor (of strooi het straks eroverheen, zoals wij deden).
Pasta afgieten, op borden doen, de venkel”saus” erover scheppen en dan bestrooien met kaas en amandelsnippers – en wat venkelgroen, als jehet niet door de saus heeft geschept
Wij gebruikten tagliatelle met ei bereid, kooktijd 4 minuten.
Dit is het recept voor vier personen. Wij hebben de groentenhoeveelheid met ons tweeën opgegeten, de pasta voor twee personen gekookt. Maar ja, wij zijn dan ook groenteliefhebbers.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.