Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
Als er verse tomaten worden gebruikt: ontvel ze. (Zie hier hoe dat moet.) Hak de tomaten grof.
Doe een eetlepel olie in een grote pan (kasserol) en fruit de ui (eventueel stukjes paprika) en bleekselderij op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
Meng, in een glas, de wijn en de azijn.
Doe de tomaten en geraspte wortel en het wijn-azijn-mengsel bij de ui en bleekselderij in de pan. (En als je paprika hebt, dan die ook.) Laat het zo'n 25 minuten sudderen.
Verhit 5 minuten voor de saus klaar is de andere eetlepel olie in een koekenpan en rooster de walnoten al roerend.
Kook tijdig de pasta en giet deze af. Meng de saus met de pasta. Goed door elkaar scheppen. Serveer met de peterselie, gebakken walnoten erdoor geroerd en Parmezaanse kaas erover.
Ik maak altijd meer saus (dan eten we minder pasta) en doe er stiekem meer wortel bij.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.