U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart van amandelen uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. En overigens wordt het ook elders in Spanje gemaakt en gegeten.
Gebruik een taartvorm van max. 30 cm.
Verwarm de oven voor op 150℃.
Klop (met een mixer) in een kom de eieren, suiker, cirtoenzeste en kaneel tot een lobbige massa. Dat kan wel vijf à tien minuten mixen betekenen, maar dan wordt het ook wel een beetje dik. Lobbig dus.
Amandelmeel koop je, je kan ook amandelschilfers in een keukenmachine fijnmalen.
Meng het amandelmeel door de suiker-eimassa.
Vet de bakvorm in met de boter en strooi er bloem over (teveel aan bloem eruit kloppen).
Vul de bakvorm met de massa. Bak gedurende een half uur op 150℃. Je zult zien dat de taart een beetje rijst, en als je het eruit haalt weer inzakt :-)
Bestrooi de taart met poedersuiker en de amandelsnippers.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.