Een heel mooi, simpel en lekker voorgerechtje met dun gesneden aardpeer en coquilles Saint-Jacques, oftwel de grote mantelschelp.
Borstel en was de aardperen goed.
Stoom twee van deze knolletjes, pel ze en prak ze met een vork tot een puree.
Voeg citroensap en room toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
Schil de overgebleven aardpeer en snijd er (met de mandoline) dunne plakjes van.
Leg de plakjes aardpeer in een ring in de koekenpan. Bak ze in boter goudbruin en laat lichtjes afkoelen.
Snijd de coquilles in dunne plakjes
Leg een laagje aardpeerpuree op de gebakken plakjes in de ringen en vervolgens dunne plakjes coquilles.
Bak het geheel in een pan onder het deksel. Niet te lang, want te gare coquilles wil je niet.
Nu komt de behendigheid, misschien heb je een schotel nodig. Maar leg de gevulde ringen omgekeerd op de borden, verwijder dan de ringen. Garneer met een beetje puree. En giet er wat opgewarmde room omheen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.