Hoe leuk is dat? Een tarte tatin van aardappels en courgettes met verse kruiden. Dat is eens een andere courgettetaart.
Maak het deeg van de boter, het bloem en het water. Leg het in plastic folie (of een plastic zak) een uur in de koelkast.
Neem de bak-/taartvorm van ca. 19 cm diameter. Vet deze in en bestrooi de bodem met paneermeel.
Verwarm de oven voor op 1800 C.
Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs in twee cirkels. Misschien met een middenstip, uh, middenplak? Leg daarover de schijfjes aardappel. Bestrooi met peper en zout.
Zet een minuut of tien in de oven.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het cirkelvormig uit, groot genoeg om de taartvorm te bekleden.
Haal de taart in wording uit de oven en leg de lap deeg erover. Vouw het overtollige langs de rand in of snijd weg (is mooier). Druk het deeg goed aan en prik er wat gaatjes in. Zet nog eens een 20 minuten in de oven.
Meng ondertussen de geraspte kaas met de fijngehakte verse kruiden. Haal de taart uit de oven, keer 'm om op een bord of eebn bakplaat.
Bestrooi de bovenkant met het kaas-kruidenmengsel. Zet nog een paar minuten in de oven.
1) Ai, geen bruiswater? Een scheut alcoholvrij bier kan ook (en de rest opdrinken).
2) Die 300-400 gram courgette?Gewoon dunne plakjes leggen tot de bodem "vol" is..
3) Bang dat de taart, de plakes aardappel en courgette gaan schuiven bij het keren? Klop een eitje met wat kookroom los, wat peper en zout erdoor, en giet het over de plakjes aardappel gegoten. Dan de lap deeg erover. (Dit maakt het zo sluitend dat de dakpannen niet meer zijn te zien.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.