Zuurkoolkoeken. Geen zuurkoolstamp, maar in reuzel gebakken koeken van zuurkool met aardappel en spekjes. Hetzelfde, maar dan heel anders opgediend. Leuk en lekker.
De idee erachter is een zuurkoolstamppot in koeken, door de bloem gehaald en in reuzel bakken.
De aardappelen dienen goed droog te zijn. Duw ze door een aardappelpers in een kom.
Knijp de zuurkool goed uit en doe het bij de aardappel.
Snijd de spek zeer klein en huppekee, ook in de kom.
Meng het geheel tot een homogene massa (zuurkoolstamppot).
Maak van de zuurkoolmassa ballen zo groot als tennisballen.
ruk deze voorzichtig plat tot ronde koeken. Bestuif ze aan beide kanten met bloem.
Bak ze. Twee à drie minuten per kant.
Serveer! (Wij serveerden twee per persoon met een stuk zwijnsworst.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.