Deze pilaf (of pilav – of risotto) van tuinbonen met wat rozijnen en cashewnoten is vegetarisch. Snel te maken en zelfs lekker.
Week de rozijnen minstens een kwartier in warm water. Een keer water vervangen kan geen kwaad om van allerlei troep af te komen.
Verhit de bouillon.
Smelt een klontje boter in een stevige pan. Fruit hierin de gember, ui en het kaneelstokje op middelmatig vuur. Schep regelmatig om.
Doe na een paar minuten de rijst erbij en schep die ook zodanig door het geheel dat de korrels bedekt zijn met het vet.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat een minuut of 8 koken.
Laat de rozijnen ondertussen uitlekken.
Doe de rozijnen met de tuinbonen bij de rijst en breng weer aan de kook. Laat nog 8-10 minuten koken, tot de rijst droog is en de tuinbonen gaar.
Ondertussen de cashewnoten roosteren in een droge koekenpan en de dille fijnhakken.
Schep de dille en nog een klontje boter door de pilav – want dat is het ondertussen geworden – schep op de borden en bestrooi met de cashewnoten.
1) Wij nemen de hoeveelheid bouillon vs rijst niet zo nauw. Dat wil zeggen dat we in de gaten moeten houden dat er voldoende vocht bij de rijst is, dus af en toe bijgieten en doorroeren om aanbranden te voorkomen.
2) Eigenlijk nemen we alle hoeveelheden niet zo nauw.
3) Pilaf is vergelijkbaar met risotto.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.