Smakelijke vegetarische stoofschotel van kikkerewten, bataat (zoete aardappel), wortelen en bladgroen. Marokkaans gekruid met ras el hanout.
Wij gebruiken droge kikkererwten die we de avond te voren in flink water te weken zetten en de volgende ochtend, bij het ontbijt een uurtje of wat koken.
Neem een grote stevige pan (kasserol) en verhit daar in een scheut olijfolie. Smoor de ui op middelhoog vuur, schep af en toe om om te bruin te voorkomen.
Doe na een paar minuten de ras el hanout erbij. Schep goed door en om en dan de gember erbij.
En dan de rest erbij: wortels, zoete aardappels, paprika’s, citroenrasp, abrikozen en water (niet alles, misschien later er nog wat bij – het moet wel net aan onder staan).
Het vuur middelmatig draaien en het deksel op de pan. Het moet heel zachtjes koken.
Na ca. tien minuten als de bataatstukjes zacht worden, de kikkererwten erbij doen. Proef af, doe er nog peper en zout en ras el hanout bij, naar smaak.
En dan het groen erbij doen en goed doorroeren. Als het groen eetbaar gaar is, is de stoof klaar.
Serveer!
Dat mag met couscous, bulgur of rijst, een klodder yoghurt, wat vers korianderblad erover. Je mag er ook nog parten citroen bij leggen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.