De Italianen noemen deze kleine zoete hap 'dolce'. Het is een deeg van kokos met saffraan en suiker. Daarop noten. Lekker en ontzettend machtig, dus maak er niet te veel van of geniet dagenlang.
Zeef de bloem, dat voorkomt klonten.
Neem een pan met een stevige bodem. Doe alle ingrediënten – uitgezonderd de noten en het saffraanweeksel – er in en breng het aan de kook.
Roer, roer en roer (met een houten lepel) tot het loslaat van de bodem.
Doe het saffraanweeksel erbij.
Juist, je herkent het: het is de start van een roe. Alleen dan zonder bouillon die het uiteindelijk dik en vloeibaar zou maken.
Als het stevig begint te worden breng je het over in een lage platte schaal. Strijk glad.
Strooi de gehakte noten erover, druk ze eventueel nog wat in.
Zet een paar uur in de koelkast.
Voor het serveren snijd je het in het aantal gewenste stukjes. Met een pannenkoekenmes kan je het er makkelijk uit scheppen. Maak de stukjes niet te groot.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.