Een fraai en heel eenvoudig te maken gerechtje met schorseneren, ei en slagroom. Even in de oven en dan kan je er flan smikkelen.
Schil en was de schorseneren – wij doen dat onder water in de gootsteen. Zuur het water wat aan met azijn of citroensap en met een beugeldunschiller zijn ze zo geschild. Dan in een pan of kom met eveneens wat aangezuurd water leggen. Dat zuur dient om verkleuren te voorkomen.
Snijd de schorseneren in grove stukken.
Kook ze in de bouillon gaar.
Pureer ze – dus zonder bouillon – met de eieren en de slagroom. Breng op smaak met de peper en zout.
Verhit de oven op 150o C
Vul een bak tot pakweg de helft à tweederde (⅔) met kokend water.
Vul de vormen met de schorsenerenpuree en plaats die in de bak.
Schuif voorzichtig in de oven en bak gedurende twintig minuten.
Klaar.
Kan met een paprikasaus worden opgediend. Hebben wij niet gedaan.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.