Schil en was de schorseneren – wij doen dat onder water in de gootsteen. Zuur het water wat aan met azijn of citroensap en met een beugeldunschiller zijn ze zo geschild. Dan in een pan of kom met eveneens wat aangezuurd water leggen. Dat zuur dient om verkleuren te voorkomen.
Snijd de schorseneren in grove stukken. Kook ze in de bouillon gaar. Pureer ze – dus zonder bouillon – met de eieren en de slagroom. Breng op smaak met de peper en zout.
Verhit de oven op 150o C. Vul een bak tot pakweg de helft à tweederde met kokend water. Vul de vormen met de schorsenerenpuree en plaats die in de bak. Schuif voorzichtig in de oven en bak gedurende twintig minuten.
Klaar.
22 november 2012
Een paar mee-eters. Dit van origine Duitse recept – althans, het was in het Duits gesteld – stond al weer jaren op de harde schijf. Om eens te maken. Vandaag was zo’n dag die eens genoemd mag worden.
Uistekend gerechtje.