Hoe simpel en lekker kan een gerecht met snijbiet en tomaten wel niet zijn? Heel Spaans, maar ook gewoon heel internationaal. Vegetarisch en op wat rijst.
Trek het blad van de snijbietstengel af. Was het blad (3 x = schoon). Snijd het klein en kook het een minuut of tien. Tot het gaar is. Afgieten en uit laten lekken.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de ui, niet bruin, wel zacht en glazig. Dat betekent: niet al te hoog vuur en regelmatig roeren of om scheppen.
Voeg de tomaten toe en laat een kwartier of zo stoven. Af en toe omscheppen en de stukken tomaat wat fijner maken.
Doe dan de uitgelekte snijbiet erbij, roer door en laat nog een paar minuten verwarmen. Breng op smaak met wat zout. Serveer.
1) Ik heb de tomaten niet ontpit. Wel ontveld. (Hoe dat te doen? Klik dan hier)
2) Kruidenmengsel: tja, het komt uit een Spaans kookboek. Ik heb van de weeromstuit maar gedroogde tijm, basilicum e.d. met de vijzel fijn gewreven. En dat was niet verkeerd.
3) De snijbietstengels kunnen weer voor andere gerechten worden gebruikt in een van de komende dagen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.