Zeer smakelijke Italiaanse bonensoep met kievitsbonen - misschien beter bekend als fagioli borlotti of borlottibonen.
De bonen voorkoken: zie bij Saus van borlottobonen, salie en rozemarijn.
Zet een soeppan met olie en gehakte knoflook op matig vuur. Bak de knoflook licht goudgeel. (Dit gaat altijd sneller dan je denkt.)
Voeg de gekookte bonen toe, met wat peper en zout. Leg het deksel op de pan en laat een minuut of vijf sudderen.
Neem een kopje bonen uit de pan en pureer deze met een passe-vite (of blender). Doe het terug in de pan.
Voeg de bouillon toe en laat nog even sudderen. Afproeven met peper & zout.
Vuur uit, peterselie erdoor mengen en opdienen in borden, waarin de stukken brood liggen.
Experimenteer met de bouillon. Ik vind 2½ dl. erg weinig voor een soep voor 4 – 6 personen
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.