Goddelijk van smaak! Geen ander woord voor: sperziebonen met een saus van cashewnoten (pinda's mogen ook), basilicum en kaas.
Wij aten het met lange zilvervliesrijst (45 minuten “koken”)
Maak de sperziebonen schoon door steeltje en staartje eraf te snijden. Was ze.
Neem een stevige pan en doe er een scheutje olijfolie in. Smoor de uitjes glazig op matig vuur.
Doe de sperziebonen erbij en de bouillon.
Kook de bonen in pakweg 15 minuten gaar – doe halverwege de venkel en bleekselderij erbij.
Doe de noten, een scheut olie, de kaas, citroensap en de basilicum in een passende beker en blend.
Dit is een modderdikke pasta. Die maken we dunner door met een soeplepel kookvocht bij de sperziebonen weg te halen. Tot de saus mooi is. Niet te dun, niet te dik.
Schep de groenten met een spaan uit de pan en drapeer het op een schaal. Schenk de saus er over. En geniet!
Felix gebruikt in zijn recept pinda's (zoute pinda's? gebrande? Met of zonder vlies?) en hij laat de lezer alles met de vijzel fijn wrijven. Wij zijn lui: we zetten de staafmixer er op.
In Smaakvrienden Groenten staat cashewnoot als vriend. Pinda's worden niet genoemd, die vallen ongetwijfeld onder 'noten overig'. Trouw als we aan Smaakvrienden zijn gebruiken we cashews. (Ook omdat we geen pinda's in huis hebben.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.