Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.
Verhit de olijfolie in de koekenpan of kasserol op middelhoog vuur. Fruit de ui in ca. 5 minuten tot deze gaar is.
Schep de aubergine, basilicum en peterselie erdoor. Leg het deksel op de pan. Bak ca. 15 minuten tot de aubergine gaar is. Af en toe omscheppen.
Schep de paprika- en courgetteblokjes erdoor. Bak ca. 5 minuten tot ze gaar beginnen te worden.
Schep de tomaten erdoor en laat ca. 10 minuten sudderen met de deksel van of half op de pan. Vocht moet verdampen.
(17 juli 2005) Ik had slechts 1 paprika.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.