In de oven geroosterde pompoen is makkelijk en erg lekker. Dit recept is lijkt op 'kruidige pompoen uit de oven' maar dan iets anders: nu een butternut squash en wat andere kruiderij.
Verwarm de oven voor op 200℃
Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schep met een grote lepel de zaden eruit (Bewaren! Om te zaaien!).
Snijd de pompen in de lengte in vieren en de kwarten doormidden. Je moet ongeveer 2½ cm brede parten pompoen hebben. Leg ze in een schaal.
Doe alle droge kruiden en specerijen in een vijzel en stamp ze samen met het zout en de peper tot een fijn poeder.
Wrijf daarna de knoflook en de kruiden door elkaar.
Doe de inhoud van de vijzel bij de pompoen in de schaal en voeg de olijfolie toe.
Hussel de pompoen door het mengsel, zodanig dat alle stukken met een laagje bedekt zijn.
Leg de pompoenparten met de schil naar beneden naast elkaar op een braadslee en rooster ze ca. een half uur in de oven.
1. Tja, er bestaat gelukkig geen patent op recepten. Dit lijkt toch wel erg veel op ‘kruidige pompoen uit de oven’.
2. Een half uur in de oven is ruim voldoende.
3. Twee kleine gedroogde pepertjes. Ik had 3 piri piri-pepertjes genomen. Ik maal de droge kruiden in een koffiemolen (lees dit). En het kruidenmengsel verdeeld over een fikse pompoen in schijven, was aanvaardbaar pittig. Dus wees terughoudend met de pepertjes. Of beter: hoe heet is uw peper?
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.