Kruidige geroosterde pompoen

bron: Jamie Oliver
(Voor 6 personen:) 1 middelgrote of grote butternut squash; 2 theel. korianderzaad; 2 theel gedroogde oregano; ½ theel venkelzaad; 2 kleine gedroogde pepertjes; 1 theel zout; 1 theel peper; 1 teen knoflook; 1 eetl olijfolie

Verwarm de oven voor op 200o C. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schep met een grote lepel de zaden eruit (Bewaren! Om te zaaien!).
Snijd de pompen in de lengte in vieren en de kwarten doormidden. Je moet ongeveer 2½ cm brede parten pompoen hebben.

Leg ze in een schaal.
Doe alle gedroogde kruiden en specerijen in een vijzel en stamp ze samen met het zout en de peper tot een fijn poeder. Wrijf daarna de knoflook en de kruiden door elkaar. Doe de inhoud van de vijzel bij de pompoen in de schaal en voeg de olijfolie toe. Hussel de pompoen door het mengsel, zodanig dat alle stukken met een laagje bedekt zijn.
Leg de pompoenparten met de schil naar beneden naast elkaar op een braadslee en rooster ze ca. een half uur in de oven.

24 oktober 2007
We hebben bij Ate en Gees gegeten. En aangezien Ate Kooktroep!’er is, heb ik hem geen bloemen maar een butternut squash uit eigen tuin gegeven. Die middag geoogst en eigenlijk had ik nog niet naar recepten gezocht. Ate had een boek van Jamie. Daar stond dit recept in. Kopietje gemaakt en op onze site gezet.

1 december 2010
Een tafel van twaalf. Ik had beloofd hertenstoof te maken. En wat daarbij? Toen stuitte ik op dit recept, dat al meer dan drie jaar ongebruikt op onze website hangt. Èn in principe moeten we elk gerecht tenminste één keer hebben gemaakt èn het moet voldoende lekker zijn om op de site te mogen c.q. (in dit geval) te blijven.
En het was lekker!

OPMERKINGEN
1.   Tja, er bestaat gelukkig geen patent op recepten. Dit lijkt toch wel erg veel op ‘kruidige pompoen uit de oven’.
2.   Een half uur in de oven is ruim voldoende.
3.   Twee kleine gedroogde pepertjes. Ik had 3 piri piri-pepertjes genomen. Ik maal de droge kruiden in een koffiemolen (lees dit). En het kruidenmengsel verdeeld over een fikse pompoen in schijven, was aanvaardbaar pittig. Dus wees terughoudend met de pepertjes. Of beter: hoe heet is uw peper?

Plaats een reactie