Koffiemolen – kruidenmolen

Droge kruiden fijnmalen is soms een uitdaging. Niet met de C-Mill van Bodum. Een hedendaagse koffiemolen die ook voor kruiden uitstekend zijn werk doet.


Bodum koffiemolen.jpgEen vijzel doet het werk ook wel, maar als u een redelijke hoeveelheid kruiden wilt fijnmalen en mengen, is dat een heidens karwij. Ooit vertelde Tonny Berentsen – chef bij De Kromme Dissel – mij dat hij een klein elektrisch molentje gebruikte. Daar heb ik jaren naar omgekeken maar nimmer gevonden. Tot Martin Woestenburg mij onlangs doodleuk vertelde dat hij een koffiemolen gebruikte. Welke? Die van Bodum? Deze dus. De C-Mill.


Bodum koffiemolen - binnenkant.jpgDe C-Mill is geschikt voor kleine hoeveelheden koffie. Maar we gebruiken ‘m voor kruiden. De prijs ligt in de orde van € 30 (webwinkels in Duitsland) – € 40, dus daar hoeft u het niet voor te laten. Binnenin is er een keurige metalen kom waarin het maaisel ligt. Hij is verkrijgbaar is zwart, wit en metaalkleur.


Tip

Maak ‘m na gebruik direct schoon na gebruik. Ik heb dat na het malen van kruidnagelen niet gedaan en een dag later waren de restanten als het ware verkleefd.

2 gedachten over “Koffiemolen – kruidenmolen”

  1. Bij de zogenaamde “turken” winkels die je in de grote steden vindt, kost zo een molentje ongeveer 10 Euro. Hoef je niet voor naar Duitsland

    Beantwoorden
    • Voor een bestelling in een webshop, hoef je ook niet zelf de grens over te gaan. Ik weet niet wat ze in een oriëntaalse winkel verkopen. Dank voor de tip.

      Beantwoorden

Plaats een reactie