Kruidige pompoen uit de oven

Uit: De Volkskrant 19-10-2007
1 pompoen van ca. 1 kg; 3 eetl. olijfolie; 1 theel. zout; schil van ½ citroen, geraspt; 1 theel. koriander, gemalen (ketoembar); 1 theel. kaneel; 2 theel. komijn, gemalen (djinten); 1 teen knoflook, gepeld; handje sesamzaadjes; Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 200o C.
Meng de olijfolie, zout, citroenrasp; kruiden en uitgeperste knoflook door elkaar. Schil de pompoen niet! Was de pompoen en halveer 'm. Haal met een eetlepel de zaden eruit.  Snijd de helften in totaal 8 parten. Bestrijk elk part rondom gul met de kruidenolie en leg ze in een ingevette ovenschaal met de schil naar beneden. Bak de pompoen in een half uurtje gaar. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Verdeel de overgebleven kruidenolie over de parten en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Serveer met yoghurt.

7 november 2007
De laatste oranje pompoen. Dit was heerlijk.

OPMERKINGEN
Met Griekse yoghurt en een plan geroosterd bruin brood.

Plaats een reactie