8 oktober: Van Stam tot Zwam

Vanwege grote belangstelling hebben we een extra workshop in de ochtend gepland. En daar zijn nog een paar plaatsen vrij.

Leer hoe je zelf shiitakes en/of oesterzwammen op stammen kan telen en er jarenlang van kunt genieten.

Boek snel!

Uit de agenda

Van Stam tot Zwam –  2 x Workshop ochtend of middag

Van Stam tot Zwam - 2 x Workshop ochtend of middag

zaterdag 08 oktober

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

De Tuinen van MergenMetz zijn te bezoeken op open dagen, tijdens workshops, rondleidingen en op afspraak.

Of vul ons contactformulier in voor een afspraak.

Tuinen

Wat we de Tuinen van MergenMetz noemen bestaat uit: moestuin, eetbare siertuin, herboristentuin, verftuin, boomgaard en bos (met varkens).

Meer over de tuinen→

Recepten

Heb je een bijzondere groente in je moestuin of groentepakket, dan kun je bij ons recepten vinden. Maar ook recepten met vis, vlees, desserts en meer.

Bekijk alle recepten →

Webshop

Steeds meer kweken we zelf en we winnen zaad. De planten zijn online te bestellen. En je vindt ook boeken, activiteiten en meer in de online winkel.

Naar de webshop →

Nieuw op ons blog

Oktober in de moestuin 2022 - Na die lange warme zomer en de afkoelende september lijkt het erop dat veel gewassen in de moestuin nog even van het mildere weer willen genieten. Dat mag,

Pompoenen (longue de Nice) rijpen inmiddels en halen we zo laat mogelijk naar binnen. We leggen die in de kelder. Bonen drogen nog steeds aan de plant, snijbonen hebben we binnen, de andere moeten we eerdaags gaan plukken. Om te eten en als zaad voor volgend jaar.

Wat weet jij over de aardappel of de aardbei of …

Lees onze uitgebreide beschrijvingen met historie, anekdotes, voedingswaardes en meer…

We gaan: Terug naar de wortels!

Hoe was het ook al weer? Welke groenten aten we vroeger? En hoe teel je ze? Hoe maak je zelf zuurkool? Of worst en balkenbrij? Of notenlikeur? Van die dingen. Dat vind je op deze website. Kortom terug naar de wortels!

Mis niets, abonneer je op ons gratis

We vinden privacy erg belangrijk. Je e-mailadres wordt alleen voor het versturen van het magazine gebruikt en je kunt je altijd weer uitschrijven.