MergenMetz Magazine

Mis niets, abonneer je op ons gratis

We vinden privacy erg belangrijk. Je e-mailadres wordt alleen voor het versturen van het magazine gebruikt en je kunt je altijd weer uitschrijven.

Meer dan een nieuwsbrief

Terug naar de wortels! is waar we voor staan. Daar hoort MergenMetz Magazine, onze nieuwsbrief bij. We noemen het Magazine, omdat het meer is dan een nieuwsbrief. Het omvat een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven, of wat daaraan raakt.

Wij zijn onafhankelijk, dus geen gesponsorde artikelen en geen advertenties. Tot nu toe lukt het ons de website en MergenMetz Magazine gratis te houden. En nee, wij verkopen uw e-mailadres niet.
De eerste, toen nog, nieuwsbrief verstuurden we op 12 juni 2008. Twaalf jaar later, 2020, versturen we nummer 130 en tellen zo’n 5.500 abonnees. Elk nummer kent:
– Algemene (groene) onderwerpen
– Minstens één (moes-)tuinonderwerp
– Boekrecensies
– Recepten
– Agenda

MergenMetz Magazine verschijnt in principe rond het eerste weekeinde van de maand. Soms een keer extra, soms een keer niet (meest midden in de zomer).

Eerst even kijken?

Inmiddels zijn we bij nummer 161, dat drukt de pret niet, integendeel 🙂 Hieronder staan wat oude MMM’s (als PDF):
131 Tuintijd in de wiedemaand, radijs compleet, lees over biodiversiteit en Wallace, rupsen eten piepschuim, recepten en meer
130 Nieuw-Zeelandse spinazie, mei in de moestuin, Nederland Kookboek, planten in de webshop, mobiele slachthuis II en ……
129 De tuin in april en De Tuin op Tafel, BIOdiversiteit is urgent, de geschiedenis van sla, witlof in De Telegraaf en …..
128 In maart begint het tuinwerk pas goed, de tepary boon, verfplanten, fraaie boeken en recepten en de agenda
127 Het tuinseizoen begint voorzichtig met tuinbonen zaaien. En verder: compostgreppel, over gezonde grond en gezonde mensen, ……
126 Hertshoornweegbree, 2020 is het jaar van…., voedselbossen gemeten, lekker koken, fraaie boeken

En zo ziet het er uit in je mailbox. (Klik hier om dit een voorbeeld nummer 118 helemaal te lezen)