Agenda

september 2022

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

zaterdag 10 september - zondag 11 september

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 zijn de tuinen, het park en natuurlijk de moestuin van het kasteel Hex opnieuw open voor bezoekers. Een bijzonder tuinevenement met curieuze deelnemers. Zoals wij.

Verzamelaarsdag

Verzamelaarsdag

zondag 11 september

Pascale Matthijssen en Peter Vanlaerhoven, van Lowgardens Nurseries & Consultancy organiseren op de tweede zondag van september een dag waarop het nieuwe assortiment zelfgekweekte bijzondere vaste planten, klimplanten, heesters en bomen, in de verkoop komen.

Vroege Herfstrondleiding [V]

Vroege Herfstrondleiding [V]

zondag 25 september

De herfst is kleurrijk en verre van saai. Bomen en heesters en vaste planten geven noten, bessen, blad en zaden. Het is oogsttijd in De Eetbare Siertuin. Kom en kijk!

oktober 2022

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

zaterdag 01 oktober

Maak van je tuin een Eetbare Siertuin! Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je het eenmaal weet. En dat kan op deze middag van 1 oktober 2022. Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.

Van Stam tot Zwam – Workshop

Van Stam tot Zwam - Workshop

zaterdag 08 oktober

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

zaterdag 29 oktober

Sinds 2009 wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd om de schoonheid van de duisternis te beleven. Er zijn allerlei leuke activiteiten en bij veel bedrijven en gemeenten gaat het licht uit.

november 2022

Het Groot Paddenstoelendiner – Herfst

Het Groot Paddenstoelendiner - Herfst

zondag 06 november

Na het succes in het voorjaar van 2022, organiseert De Tuinen van MergenMetz tezamen met Groene Takken – Eetbaar Hout op 6 november 2022 weer een heus paddenstoelendiner met niet-supermarkt paddenstoelen.

Workshop verse worst maken

Workshop verse worst maken

zondag 13 november

Op zondag 13 november 2022 verzorgt MergenMetz een basis workshop worst maken. Verse worst (braadworst). Venkelworst, chorizo, met kaas of wat dan ook. We gaan er verschillende maken en iedere deelnemer neemt een pak worst mee naar huis.

Workshop verse worst maken

Workshop verse worst maken

zaterdag 19 november

Op zaterdag 19 november 2022 verzorgt MergenMetz een basis workshop worst maken. Verse worst (braadworst). Venkelworst, chorizo, met kaas of wat dan ook. We gaan er verschillende maken en iedere deelnemer neemt een pak worst mee naar huis.

7 gedachten over “Agenda”

 1. Beste mensen van MergenMetz,
  Ik zou graag de tuin in Doorwerth bezoeken, aangezien ik in Arnhem woon. Alleen zie ik geen open dagen in de agenda staan. Zijn jullie gesloten, of zijn er komend jaar wel mogelijkheden om de tuin te zien?
  Groeten Henry

  Beantwoorden
  • Sorry voor de late reactie. Om een of andere redenen stonden berichten uit januari ergens ‘uit het zicht’. We zijn de eerste zaterdag van de maand open, plus Plantjesdag, plus Sint Jan. Maar de coronacrisis heeft eventjes e.e.a. op ‘halt’ gezet.

   Beantwoorden
 2. Goedendag,

  Ik geef me graag op voor de “Van stam tot zwam” workshop, leuk! Ik ben ook benieuwd wat de begin- en eindtijd is.

  Met vriendelijke groet
  Manon Botha

  Beantwoorden
  • Dag Irma. Simpel antwoord: nee. We zijn erg druk met allerlei werkzaamheden. April 2022 gaat de poort weer open voor bezoek. Wel kunnen bij ons bestellingen worden afgehaald, als dat de reden van je vraag is. Met vriendelijke groet! Norbert Mergen

   Beantwoorden

Plaats een reactie