Agenda

augustus 2020

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

donderdag 10 september - zondag 13 september - Heers

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september zijn de tuinen, het park en natuurlijk de moestuin van het kasteel Hex opnieuw open voor bezoekers.

Weekend van het Varken – Vijfsterren varkenshouders zondag de 13e

Weekend van het Varken - Vijfsterren varkenshouders zondag de 13e

zaterdag 12 september - zondag 13 september - Doorwerth

Het hele weekeinde is het Weekend van het Varken, bij veel varkenshouderijen in Nederland die zich van hun beste kant willen laten zien. Varkens in Nood kent Vijfsterren varkensboeren die zondagmiddag de 13e hun deuren openen. MergenMetz ook.

Verzamelaarsdag

Verzamelaarsdag

zondag 13 september - Wernhout (Zundert)

Pascale Matthijssen en Peter Vanlaerhoven, van Lowgardens Nurseries & Consultancy organiseren op de tweede zondag van september een dag waarop het nieuwe assortiment zelfgekweekte bijzondere vaste planten, klimplanten, heesters en bomen, in de verkoop.

september 2020

Van Stam tot Zwam – Workshop

Van Stam tot Zwam - Workshop

zaterdag 10 oktober - Doorwerth

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

zaterdag 17 oktober - Doorwerth

Maak van je tuin een Eetbare Siertuin! Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je het eenmaal weet. En dat kan op deze middag van 20 oktober 2018. Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.

mei 2021

5e keer Sint Jan. Ja, ja, een lustrum! Van harte welkom!

5e keer Sint Jan. Ja, ja, een lustrum! Van harte welkom!

zaterdag 19 juni - Doorwerth

2020 kon het niet, dus 19 juni 2021 is voor de 5e keer bij MergenMetz weer speciale aandacht voor Sint Jan. Een bijzondere dag met o.a. groene walnoten, asperges, sint janskruid, sint jansuien en nog veel meer.

3 gedachten over “Agenda”

 1. Beste mensen van MergenMetz,
  Ik zou graag de tuin in Doorwerth bezoeken, aangezien ik in Arnhem woon. Alleen zie ik geen open dagen in de agenda staan. Zijn jullie gesloten, of zijn er komend jaar wel mogelijkheden om de tuin te zien?
  Groeten Henry

  Beantwoorden
  • Sorry voor de late reactie. Om een of andere redenen stonden berichten uit januari ergens ‘uit het zicht’. We zijn de eerste zaterdag van de maand open, plus Plantjesdag, plus Sint Jan. Maar de coronacrisis heeft eventjes e.e.a. op ‘halt’ gezet.

   Beantwoorden

Plaats een reactie