Agenda

april 2023

Workshop Ecoprinten / bundle dyeing  

Workshop Ecoprinten / bundle dyeing  

zondag 16 april

Op 16 april 2023 is er bij De Tuinen van MergenMetz een workshop ecoprinten en bundle dyeing met natuurlijke materialen. Een bijzondere creatieve, inspirerende dag, onder begeleiding van Pietje Snijders.

mei 2023

Workshop ‘Pluk & Print’

Workshop 'Pluk & Print'

zondag 07 mei

Op 7 mei 2023 is er bij De Tuinen van MergenMetz een workshop’pluk & print’. Met verf en elementen uit de natuur op een creatieve wijze en onder deskundige begeleiding op papier schilderen.

IJsheiligen en Plantjesdag

IJsheiligen en Plantjesdag

zondag 14 mei

Elk jaar rond de IJsheiligen organiseert De Tuinen van MergenMetz een plantjesdag, waarbij overschotten van zaai- en stekgoed voor moestuin en Eetbare Siertuin worden verkocht.

Het Groot Paddenstoelendiner – Lente

Het Groot Paddenstoelendiner - Lente

zondag 21 mei

Op 21 mei 2023 organiseert De Tuinen van MergenMetz tezamen met Groene Takken – Eetbaar Hout een heus paddenstoelendiner met niet-supermarkt paddenstoelen.

juni 2023

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

vrijdag 02 juni - zondag 04 juni

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 juni 2023 zijn de Plantendagen van Hex. Een van de leukste tuinevenementen. Markt met bijzondere kwekers en het park en de moestuin van het kasteel Hex zijn dan ook open.

Workshop ‘Pluk & Print’

Workshop 'Pluk & Print'

zaterdag 10 juni

Op 10 juni 2023 is er bij De Tuinen van MergenMetz een workshop ‘pluk & print’. Met verf en elementen uit de natuur op een creatieve wijze en onder deskundige begeleiding op papier schilderen.

augustus 2023

Academie Eetbare Siertuin

Academie Eetbare Siertuin

zaterdag 26 augustus

Een uitgebreide en verdiepende eendaagse cursus waarbij inzichten en plantenkennis, rondleiding in de tuin èn bespreken van ontwerpen aan de orde komen. Voor hen die zich al enigszins in het onderwerp hebben ingelezen en/of al een idee voor eetbare siertuin of voedselbos hebben.

oktober 2023

Het Groot Paddenstoelendiner – Herfst

Het Groot Paddenstoelendiner - Herfst

zondag 15 oktober

Na het succes in het voorjaar en later de herfsteditie op 6 november 2022, organiseert De Tuinen van MergenMetz tezamen met Groene Takken – Eetbaar Hout dit jaar op 15 oktober weer een heus paddenstoelendiner met niet-supermarkt paddenstoelen.

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

zaterdag 28 oktober

Sinds 2009 wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd om de schoonheid van de duisternis te beleven. Er zijn allerlei leuke activiteiten en bij veel bedrijven en gemeenten gaat het licht uit.

7 gedachten over “Agenda”

 1. Beste mensen van MergenMetz,
  Ik zou graag de tuin in Doorwerth bezoeken, aangezien ik in Arnhem woon. Alleen zie ik geen open dagen in de agenda staan. Zijn jullie gesloten, of zijn er komend jaar wel mogelijkheden om de tuin te zien?
  Groeten Henry

  Beantwoorden
  • Sorry voor de late reactie. Om een of andere redenen stonden berichten uit januari ergens ‘uit het zicht’. We zijn de eerste zaterdag van de maand open, plus Plantjesdag, plus Sint Jan. Maar de coronacrisis heeft eventjes e.e.a. op ‘halt’ gezet.

   Beantwoorden
 2. Goedendag,

  Ik geef me graag op voor de “Van stam tot zwam” workshop, leuk! Ik ben ook benieuwd wat de begin- en eindtijd is.

  Met vriendelijke groet
  Manon Botha

  Beantwoorden
  • Dag Irma. Simpel antwoord: nee. We zijn erg druk met allerlei werkzaamheden. April 2022 gaat de poort weer open voor bezoek. Wel kunnen bij ons bestellingen worden afgehaald, als dat de reden van je vraag is. Met vriendelijke groet! Norbert Mergen

   Beantwoorden

Plaats een reactie