Agenda

juni 2020

Week van de invasieve exoten

Week van de invasieve exoten

vrijdag 19 juni - zondag 28 juni -

Halsbandparkieten, Japanse duizendknoop, Amerikaanse rivierkreeft, tijgermuggen en andere soorten die hier niet van nature thuishoren worden exoten genoemd. Van 19 juni tot 28 juni 2020 wordt de Week van de invasieve exoten georganiseerd, met allerlei activiteiten in relatie tot de uitheemse planten, dieren en micro-organismen die door menselijk toedoen in Nederland zijn terechtgekomen.

oktober 2020

Van Stam tot Zwam – Workshop

Van Stam tot Zwam - Workshop

zaterdag 10 oktober - Doorwerth

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

zaterdag 17 oktober - Doorwerth

Maak van je tuin een Eetbare Siertuin! Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je het eenmaal weet. En dat kan op deze middag van 20 oktober 2018. Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.

juni 2021

5e keer Sint Jan. Ja, ja, een lustrum! Van harte welkom!

5e keer Sint Jan. Ja, ja, een lustrum! Van harte welkom!

zaterdag 19 juni - Doorwerth

2020 kon het niet, dis 19 juni 2021 is voor de 5e keer bij MergenMetz weer speciale aandacht voor Sint Jan. Een bijzondere dag met o.a. groene walnoten, asperges, sint janskruid, sint jansuien.2-

3 gedachten over “Agenda”

 1. Beste mensen van MergenMetz,
  Ik zou graag de tuin in Doorwerth bezoeken, aangezien ik in Arnhem woon. Alleen zie ik geen open dagen in de agenda staan. Zijn jullie gesloten, of zijn er komend jaar wel mogelijkheden om de tuin te zien?
  Groeten Henry

  Beantwoorden
  • Sorry voor de late reactie. Om een of andere redenen stonden berichten uit januari ergens ‘uit het zicht’. We zijn de eerste zaterdag van de maand open, plus Plantjesdag, plus Sint Jan. Maar de coronacrisis heeft eventjes e.e.a. op ‘halt’ gezet.

   Beantwoorden

Plaats een reactie