Agenda

december 2022

Landelijke dag FLORON

Landelijke dag FLORON

zaterdag 10 december

Dé dag voor de plantenliefhebbers. Interessante lezingen, een uitgebreide informatiemarkt. FLORON organiseert de dag samen met KNNV.

januari 2023

Workshop Ecoprinten / bundle dyeing  

Workshop Ecoprinten / bundle dyeing  

zaterdag 14 januari

Op 14 januari 2023 is er bij De Tuinen van MergenMetz een workshop winters ecoprinten en bundle dyeing met natuurlijke materialen. Een bijzondere creatieve, inspirerende mid-dag, onder begeleiding van Pietje Snijders.

februari 2023

Kookworkshop ‘In de bonen’

Kookworkshop ‘In de bonen’

zaterdag 11 februari

Bonen zijn voedzaam, een gezond alternatief voor vlees. Bonen zijn eiwitrijk, vezelrijk en vol mineralen.  Daarnaast zijn bonen duurzaam en betaalbaar. In het seizoen vers van het land en in de winter gedroogd. We verzorgen een workshop waarbij je meer dan alleen vegaburgers gaat maken en van alles komt te weten over bonen. Leuk, leerzaam en lekker.

maart 2023

Van Stam tot Zwam – Workshop

Van Stam tot Zwam - Workshop

zaterdag 18 maart

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

oktober 2023

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

zaterdag 28 oktober

Sinds 2009 wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd om de schoonheid van de duisternis te beleven. Er zijn allerlei leuke activiteiten en bij veel bedrijven en gemeenten gaat het licht uit.

7 gedachten over “Agenda”

 1. Beste mensen van MergenMetz,
  Ik zou graag de tuin in Doorwerth bezoeken, aangezien ik in Arnhem woon. Alleen zie ik geen open dagen in de agenda staan. Zijn jullie gesloten, of zijn er komend jaar wel mogelijkheden om de tuin te zien?
  Groeten Henry

  Beantwoorden
  • Sorry voor de late reactie. Om een of andere redenen stonden berichten uit januari ergens ‘uit het zicht’. We zijn de eerste zaterdag van de maand open, plus Plantjesdag, plus Sint Jan. Maar de coronacrisis heeft eventjes e.e.a. op ‘halt’ gezet.

   Beantwoorden
 2. Goedendag,

  Ik geef me graag op voor de “Van stam tot zwam” workshop, leuk! Ik ben ook benieuwd wat de begin- en eindtijd is.

  Met vriendelijke groet
  Manon Botha

  Beantwoorden
  • Dag Irma. Simpel antwoord: nee. We zijn erg druk met allerlei werkzaamheden. April 2022 gaat de poort weer open voor bezoek. Wel kunnen bij ons bestellingen worden afgehaald, als dat de reden van je vraag is. Met vriendelijke groet! Norbert Mergen

   Beantwoorden

Plaats een reactie