Agenda

mei 2022

Het Groot Paddenstoelendiner

Het Groot Paddenstoelendiner

zondag 22 mei

Op 22 mei 2022 organiseert De Tuinen van MergenMetz tezamen met Groene Takken – Eetbaar Hout een heus paddenstoelendiner met niet-supermarkt paddenstoelen.

Gardenista

Gardenista

woensdag 25 mei - zondag 29 mei

Wij zijn hier aanwezig! Gardenista is het tuinevenement georganiseerd door KMTP/Groei&Bloei. Het duurt vijf dagen en er zijn talloze kwekers, voordrachten, workshops en showtuinen.

juni 2022

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

Tuin- en plantendagen Kasteel Hex

vrijdag 03 juni - zondag 05 juni

Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2022 (NIET Pinkstermaandag) zijn de Plantendagen van Hex. Een van de leukste tuinevenementen. Markt met bijzondere kwekers en het park en de moestuin van het kasteel Hex zijn dan ook open.

De 5e keer Sint Jan. Ja, ja, een lustrum!

De 5e keer Sint Jan. Ja, ja, een lustrum!

zaterdag 25 juni

2020 en 2021 mocht het niet, dus 25 juni 2022 is voor de 5e keer bij MergenMetz weer speciale aandacht voor Sint Jan. Een bijzondere dag met o.a. groene walnoten, asperges, sint janskruid, sint jansuien en nog veel meer.

GEANNULEERD – Go Herbal!

GEANNULEERD - Go Herbal!

zaterdag 25 juni

Ook op 25 juni 2022 organiseert het Herboristengilde het tweede symposium Go Herbal, in de Botanische Tuinen in Utrecht.

oktober 2022

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

zaterdag 01 oktober

Maak van je tuin een Eetbare Siertuin! Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je het eenmaal weet. En dat kan op deze middag van 1 oktober 2022. Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

zaterdag 29 oktober

Sinds 2009 wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd om de schoonheid van de duisternis te beleven. Er zijn allerlei leuke activiteiten en bij veel bedrijven en gemeenten gaat het licht uit.

7 gedachten over “Agenda”

 1. Beste mensen van MergenMetz,
  Ik zou graag de tuin in Doorwerth bezoeken, aangezien ik in Arnhem woon. Alleen zie ik geen open dagen in de agenda staan. Zijn jullie gesloten, of zijn er komend jaar wel mogelijkheden om de tuin te zien?
  Groeten Henry

  Beantwoorden
  • Sorry voor de late reactie. Om een of andere redenen stonden berichten uit januari ergens ‘uit het zicht’. We zijn de eerste zaterdag van de maand open, plus Plantjesdag, plus Sint Jan. Maar de coronacrisis heeft eventjes e.e.a. op ‘halt’ gezet.

   Beantwoorden
 2. Goedendag,

  Ik geef me graag op voor de “Van stam tot zwam” workshop, leuk! Ik ben ook benieuwd wat de begin- en eindtijd is.

  Met vriendelijke groet
  Manon Botha

  Beantwoorden
  • Dag Irma. Simpel antwoord: nee. We zijn erg druk met allerlei werkzaamheden. April 2022 gaat de poort weer open voor bezoek. Wel kunnen bij ons bestellingen worden afgehaald, als dat de reden van je vraag is. Met vriendelijke groet! Norbert Mergen

   Beantwoorden

Plaats een reactie