Agenda

september 2023

Plantendag Herfst

Plantendag Herfst

zaterdag 30 september

Op 30 september 2023 organiseert De Tuinen van MergenMetz een najaars-plantendag. We hebben nog kleine aantallen en enkele exemplaren van allerlei bomen, heesters en vaste planten. De nazomer en herfst is bij uitstek een goed moment om nog te planten.

oktober 2023

Extra Academie Eetbare Siertuin

Extra Academie Eetbare Siertuin

zondag 08 oktober

Een uitgebreide en verdiepende eendaagse cursus waarbij inzichten en plantenkennis, rondleiding in de tuin èn bespreken van ontwerpen aan de orde komen. Voor hen die zich al enigszins in het onderwerp hebben ingelezen en/of al een idee voor eetbare siertuin of voedselbos hebben.

Het Groot Paddenstoelendiner – Herfst

Het Groot Paddenstoelendiner - Herfst

zondag 15 oktober

Na het succes in het voorjaar en later de herfsteditie op 6 november 2022, organiseert De Tuinen van MergenMetz tezamen met Groene Takken – Eetbaar Hout dit jaar op 15 oktober weer een heus paddenstoelendiner met niet-supermarkt paddenstoelen.

Van Stam tot Zwam – Workshop

Van Stam tot Zwam - Workshop

zaterdag 28 oktober

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

zaterdag 28 oktober

Sinds 2009 wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd om de schoonheid van de duisternis te beleven. Er zijn allerlei leuke activiteiten en bij veel bedrijven en gemeenten gaat het licht uit.

7 gedachten over “Agenda”

 1. Beste mensen van MergenMetz,
  Ik zou graag de tuin in Doorwerth bezoeken, aangezien ik in Arnhem woon. Alleen zie ik geen open dagen in de agenda staan. Zijn jullie gesloten, of zijn er komend jaar wel mogelijkheden om de tuin te zien?
  Groeten Henry

  Beantwoorden
  • Sorry voor de late reactie. Om een of andere redenen stonden berichten uit januari ergens ‘uit het zicht’. We zijn de eerste zaterdag van de maand open, plus Plantjesdag, plus Sint Jan. Maar de coronacrisis heeft eventjes e.e.a. op ‘halt’ gezet.

   Beantwoorden
 2. Goedendag,

  Ik geef me graag op voor de “Van stam tot zwam” workshop, leuk! Ik ben ook benieuwd wat de begin- en eindtijd is.

  Met vriendelijke groet
  Manon Botha

  Beantwoorden
  • Dag Irma. Simpel antwoord: nee. We zijn erg druk met allerlei werkzaamheden. April 2022 gaat de poort weer open voor bezoek. Wel kunnen bij ons bestellingen worden afgehaald, als dat de reden van je vraag is. Met vriendelijke groet! Norbert Mergen

   Beantwoorden

Plaats een reactie