Kaasplant

De kaasplant is een makkelijke klimplant met blad dat smaakt naar kaas. Camembert vinden wij. Het is veel gegeten voedsel in Vietnam en is ontdekt door chefkoks, zodat het nu ook in andere delen van de wereld wordt gekweekt.

Hoerendrekjes & Bitterballen

Hoerendrekjes & Bitterballen is de welluidende titel van een nieuw boekje van Manon Henzen. Het gaat over snacken en snacks door de eeuwen heen. Er zijn ‘vergeten snacks’ en blijvers. Zo blijken kroketten, frikandellen en bitterballen al eeuwen oud en vroeger een exquise culinaire delicatesse.

CC Lmbuga (Luis Miguel Bugallo Sánchez)

Lokale walnotenteelt

Wij hebben een serie walnootrecepten op de website geplaatst. Wij doen namelijk mee in het project Gelderse Korte Notenketen (KNK) dat de lokale teelt en het gebruik van walnoten een duw in de rug moet geven. Zo kunnen we van dierlijke eiwitten en vetten naar plantaardige omschakelen.

Koken met wilde planten

Na het geweldige Wildpluk Compendium komt Marion de Kort met het Basiskookboek Eetbare Wilde Planten. Want dat er in de natuur heel veel gezonds en lekkers te vinden is, mag duidelijk zijn. Dit boek geeft hints, tips en recepten om je op weg te helpen.

Van Wafel tot Koek

Het nieuwe boek van Regula Ysewijn is net zo bijzonder, of misschien wel bijzonderderder dan de vorige twee boeken. Het is een in alle opzichten uitermate fraai en zorgvuldig samengesteld boek. Over zoetigheden.

Gaan wij insecten eten?

In het blad Science van 13 januari 2023 staan twee artikelen over insecten eten. Het lijkt erop dat daarin een oplossing voor het voedselprobleem voor mens en dier ligt en dat daarmee een beduidend geringere aanslag op de aarde en ons leefmilieu wordt gedaan.