Rakott kelkáposzta (Hongaarse schotel met savooiekool)
Zeer smakelijke schotel, die je kunt bakken als een cake, met lagen savooiekool en gehakt met rijst en dat gekruid met paprikapoeder en karweipoeder.
Zeer smakelijke schotel, die je kunt bakken als een cake, met lagen savooiekool en gehakt met rijst en dat gekruid met paprikapoeder en karweipoeder.
Bigoli is de term in Veneto voor een dikke spaghetti. Maar je kunt elke pasta gebruiken voor deze bereiding van heerlijke radicchio, het bittertje verzacht door kaas, room en ei en een krokant blaadje salie.
Een smakelijke ovenschotel van schorseneren, stukken tomaat en een ei-kaaslaagje eroverheen.
Een verrassend smakelijke aardperensoep met spruitjes en een aardappel. Snel gemaakt en verwarmend.
Dun gesneden geroerbakte savooiekool, spelt en aardappel met beetje tomatenpuree en een rood pepertje en dan… dan weet je hoe lekker eenvoud kan zijn
Dit schorsenerentaarje met zeevruchten (garnalen, mosselen)en zwarte olijven, is wel een zeer verrassende smakelijke combinatie.
Dit is een verrukkelijk en bijzonder smakend soepje van knolkervel. Zacht, romig en zoet. En zeer eenvoudig te maken. Serveer het met wat hartigs.
Morkovcha is een Russische of Koreaanse friszure ietwat pittige wortelsalade met ui, knoflook en koriander. Het heeft iets van kimchi. Heerlijk als koud bijgerecht.
Een verrassend recept van een voedzame chayote curry, van op Sri Lankaanse wijze gekruide, gestoofde brokjes chayote.
Heel aparte, frisse palmkoolsalade met rauwe kool en kikkererwten en een dressing van citroen en miso. En een kloek stuk donkerbruin brood.
24 november 2023Vandaag knolkervel – dus de knollen – in de moestuin geplant voor zaadwinning volgend jaar. We hebben Doléane, … Lees meer
Teltower Rübchen zijn geliefde herfstrapen uit Teltow, dat thans in Berlijn ligt. Ze zijn fijn van smaak en men zegt dat Goethe er gek op was.