Walnootmayonaise
Een plantaardige mayonaise gebaseerd op aquafaba (kookvocht van bonen of erwten) en walnootolie. Simpel te maken en ontzettend lekker.
Een plantaardige mayonaise gebaseerd op aquafaba (kookvocht van bonen of erwten) en walnootolie. Simpel te maken en ontzettend lekker.
Een witte plantaardige drank van walnoten, die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken waarvoor je anders koemelk zou gebruiken.
Verrassend smakelijke pasta met een romige saus van knolselderij en gebakken knolselderblokjes en reepjes geroosterde paprika.
Bijzonder smakelijk en ook wel typisch Duits gerecht van Eisbein of Haxe – het bovenstuk van de varkenspoot – met zuurkool
Een bizar en heerlijke risotto met een zachte romige textuur, zonder gebruik van kaas, boter of room. Met een Oosterse touch door miso en tahin.
Hoe verrassend zacht en smakelijk kan bleekselderij wel niet zijn? Maak deze schotel en je merkt het vanzelf.
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Heerlijke quiche of torta van een fikse bos palmkool, een aardappeltje, wat spek en kaas.
Een heel snel en ook zeer smakelijk recept van die o zo lekkere savooiekool, groenekool of groene kool En een romige touch.
Een op het eerste gezicht smakelijk maar complex gerecht van sjalotten en pastinaak, dat uiteindelijk heel makkelijk te maken is.