De Bijbel van de Indiase Keuken

De Bijbel van de Indiase Keuken is een fraai boek met onnoemelijk veel recepten uit de kleurrijke, diverse en vaak vegetarische Indiase keuken. Stap-voor-stap-instructies, recepten naar regio en heel veel foto’s maken het een onmisbaar standaardwerk.

Tuinieren Doe Je Zo

Van de Royal Horticultural Society (RHS) kan je heel veel leren. Tuinieren Doe Je Zo is een akelig volledig boek voor de beginnende tuinier die er wat van wil maken. En wie wil dat niet? Talloze voorbeelden, rijk geïllustreerd, heel veel foto’s en rond de 350 bladzijden toegespitste informatie.

Comida Mexicana

Mexicaans eten raakt in. Comida Mexicana betekent Mexicaanse Keuken. Rosa Cienfuegos stelde een fraai kookboek samen met goed maakbare gerechten. En bedenk dat Mexico en Zuid-Amerika de oorsprong vormen van veel groenten die we vandaag de dag vrijwel dagelijks eten.

Noten, Noten

Wat deze twee boeken aan kennis bij elkaar brengen over respectievelijk walnoten en hazelnoten is ongelofelijk. Voor notenliefhebbers en voedselboswachters.

Verandering van spijs

Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten. Zo luidt de ondertitel van een prachtig en zeer toegankelijk boek over de geschiedenis van de mens en wat er zoal door de millennia heen werd gegeten. Opgedist door een keur aan archeologen en culinair historici. Een in twee opzichten historisch werk.