Rumphius’ Kruidboek

Een ronduit prachtig boek over een van de pioniers van de Aziatische botanie: Georgius Everhardus Rumphius, ambtenaar in dienst van de VOC die de kans kreeg om de flora en fauna op de Molukken (Ambon) in kaart te brengen. En auteur Norbert Peeters schrijft erover en plaatst het in zijn context.

De Veluwe

Bij Blauwdruk verscheen onlangs het prachtige, indrukwekkende boek over De Veluwe. De geschiedenis van dit unieke landschap van ooit tot nu, vlot beschreven en met veel afbeeldingen. Een parel, voor iedereen die op of rond de Veluwe woont of daar regelmatig verblijft.

De ontsloten tuin

Een intrigerend boek van ecoloog en fotograaf Dennis Moet waarin het fenomeen tuin van diverse kanten wordt bekeken. Omsloten en toch in contact met de omgeving. En de aarde is onze collectieve tuin.

Het akkerboek

‘Het akkerboek’ is een informatief handboek over akkers en de akkerflora in Nederland. Het bundelt kennis uit ecologie, botanie, natuurinclusieve landbouw en natuurbeheer. Een goede dosis theorie maar ook praktische handvatten voor akkerbouwers, natuurbeheerders en andere grondeigenaren die met kruidenrijke akkers aan de slag willen.

Op zoek naar de moederboom

Bomen helpen, communiceren, voeden elkaar en leven in harmonie met het andere aardse leven. Suzanne Simard ontdekte het, werd eerst verguisd en kreeg op latere leeftijd erkenning. Dit is haar boek. Geen gewoon boek, maar een ontzettend boeiend boek.

Vergeten toepassingen van planten

Jaaahaaa! In het verleden werden planten voor veel meer dingen gebruikt dan medicinaal, zoals in de vele cruydt-boecken is opgenomen. Het was voedsel. Of men maakte er textiel van. Of bonenstaken. Of….. En dat staat nu in een prachtig boek De Naturalis Historia. Wederom een juweel van de hand van Marcel De Cleene.