De Zoutwegen van de kabeljauw

Zoutwegen is de titel van het boek dat John Goodlad schreef over de geschiedenis van de kabeljauwvisserij op de Shetland Eilanden. Het is een boeiende en soms ook aangrijpende vertelling, die duidelijk maakt dat ook daar de vis duur werd betaald.

De geschiedenis van vegetarisme

Culinair historicus Christianne Muusers heeft een leuk, boeiend en informatief boek(je) samengesteld over de geschiedenis van vegetarisme. Het heet Vega Historisch. Naast achtergrondverhalen staan er een aantal historische recepten in, die vandaag nog steeds het water in de mond doen lopen.

Ontwerp je eigen voedselbostuin

Een aardig boek van de Vlaamse schrijfster Evelyn de Bruecker. Wij kenden haar nog niet, maar dat is nu veranderd. Ze schrijft vlot, volledig en pragmatisch over eetbare planten in je tuin. Ook voor kleine tuinen en balkon, staat er nog op de kaft. En klimaatrobuust en biodivers. Een prima boek voor een prima prijs.

Klimaatslim tuinieren

‘Klimaatslim tuinieren’ is een mooi en praktisch boek over hoe je je tuin kunt aanleggen en onderhouden, zodat hij beter bestand is tegen allerlei klimaatinvloeden. Droogte, maar ook juist hevige buien. En tegelijk maak je er een groen, ecologisch en biodivers paradijsje van. Laat je inspireren en ga aan de slag met dit no-nonsens top boek. Aanrader!

Vera’s Moestuin

Vera Greutink is een hele goede moestuinier die, niet vaak, maar dan wel hele goede boeken publiceert. Onlangs verscheen Vera’s Moestuin. Hierin deelt ze haar uitgebreide ervaring aan de hand van de maanden van het jaar.

Rewilding

‘Rewilding’ is een prachtig informatief boek over een afschuwelijke term voor iets moois: ruimte maken voor de natuur en die zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan. In plaats van intensief beheer van postzegelnatuur, die vooral zoveel mogelijk moet blijven lijken op het verleden, laat rewilding iets nieuws ontstaan. Dit boek is mooi uitgegeven en legt goed uit wat rewilding nu eigenlijk is en waarom het belangrijk is. En geeft voorbeelden, ook uit Nederland.