Zuurkool-chocoladetaart
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Enige tijd voor haar overlijden, gaf Jolande ons dit familierecept. BBGvdF staat erboven: Best Bewaarde Geheim van de Familie. Na jaren aarzelen, publiceren we het nu. Eerbetoon aan Jolande.
Dit is een bijzonder ijs van shiitakes met erin verwerkt met chocola gecoate stukjes van deze paddenstoel. En dat is bijzonder smaakvol.
Noem het een Aziatisch voorgerechtje van geplette komkommersalade met in sesamolie gebakken garnalen erover.
Een cake, misschien meer een brownie, met rode bieten en pure chocolade. Mooi compact en zeer smakelijk mogen we wel zeggen
Een zeer smakelijk cakeje. Door gebruik van amadel- en boekweitmeel ook nog eens glutenvrij.
Verrukkelijk ijs van kruisbessen op basis van mascarpone en vanille. Op een verkuimelde volkorenkoek en een beetje bessensiroop erover is het niet te versmaden.
Verrukkelijk dessert van zelfgemaakt aardbeienijs met erbij wat in balsamico gemarineerde verse aardbeien. Mjam, mjam, mjam.
Toch wel bijzonder, al is het om het idee. Een zoete pudding, een crème anglaise, waarvan ongeveer de helft bestaat uit puree van oca.
Bolletje meloenijs op een plakje zachte geitenkaas met een carpaccio van mango en wat geroosterde amandelsnippers. Een geweldig dessert!
Verrukkuluk pruimenijs met weinig toegevoegd suiker. Maar wel met room. Wij schonken er een druppeltje of twee zeer oude balsamico overheen. Een superdessert!
Een verrukkelijk dessert van in een soort van amandelvla gegratineerde aardbeien. Met wat munt en verveine en stukjes noot erover. Hmmmm.