Sint Jan was top!

Op 25 juni 2022 organiseerden we voor de vijfde keer ons kleine, fijne bijzondere Sint Jan-evenement. Dat is een markt voor liefhebbers en geïnteresseerden. Met bijzondere kwekers en andere aanbieders en activiteiten, zoals rondleidingen. Het was weer een feestje.

Biggen

Op 28 mei 2022 wierp Bonte Bentheimer-zeug Helga zeven prachtige biggen. We fokken dit zeldzame ras om de biodiversiteit te behouden. Bovendien is het buitengewoon goed vlees.

Dierzaamheid

Het is een boek dat diverse inhoudelijke bijdragen over dieren bundelt en de term ‘dierzaamheid’ introduceert – als tegenhanger of zelfs verbetering van het woord ‘duurzaam’. De redacteurs betogen dat we nooit volledig duurzaam kunnen zijn als we niet veel zorgvuldiger met onze dieren omgaan.

Lang leve Hex!

Er zijn veel tuinevenementen in Nederland en België. Maar Hex is anders. Het landgoed ademt de sfeer van traditie en gemoedelijkheid; noblesse oblige. En dat geldt ook de standhouders die aan een bepaald niveau moeten voldoen. Maar het grote geheim is toch: familie.

De Eetbare Siertuin – het boek

Het Franstalige boek Toutes les Plantes Belles et Comestibles is door ons in het Nederlands vertaald en bewerkt en verschijnt onder de titel De Eetbare Siertuin. Zo’n duizend bomen, heesters, kruidachtige gewassen worden besproken.

Plant in het zonnetje: Krent

De krentenboom is in sommige delen van het land niet weg te denken. Maar we plukken er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Noord-Amerika, nauwelijks de vruchten van. Het is een fraaie, bescheiden meerstammige boom met lekkere vruchten die in menig tuin

De soortenjager

Een vermakelijk boek dat een inkijkje geeft in de wereld van een subgroep fanatieke vogelaars, die het gaat om de hoeveelheid soorten die ze hebben weten te spotten. Ranglijsten, hotspots, ondersoorten en telescopen.