Oktober in de moestuin 2022

Na die lange warme zomer en de afkoelende september lijkt het erop dat veel gewassen in de moestuin nog even van het mildere weer willen genieten. Dat mag,

Pompoenen (longue de Nice) rijpen inmiddels en halen we zo laat mogelijk naar binnen. We leggen die in de kelder. Bonen drogen nog steeds aan de plant, snijbonen hebben we binnen, de andere moeten we eerdaags gaan plukken. Om te eten en als zaad voor volgend jaar.

San Marzano, de vorstelijke tomaat

Het begon op Hex, waar San Marzano tomaten worden geteeld. Letta Proper-Pranger legde uit dat er in supermarkten in België geteelde San Marzano’s worden verkocht, maar die smaken niet zoals de echte. Voor ons reden om deze tomaat te onderzoeken.

De Verstandige Kock

Alweer enige tijd geleden verscheen De Verstandige Kock, een prachtig, waardevol boek over de kookkunst in de zeventiende eeuw. En wat het zo compleet maakt is dat de auteurs ook een uitvoerig beeld schetsen van de samenleving in die tijd.

In de moestuin. Van Hex.

Begin dit jaar verscheen ‘In de moestuin met Wim Lybaert’. Op 10 september 2022 werd het gepresenteerd tijdens het Hex Tuinfestival en bleek dat het de moestuin van Hex betrof. Dat is een prachtige moestuin en plaatst dit boek daardoor in een bijzonder licht.