Zieke tomaten

Je eigen tomaten telen en oogsten als ze daadwerkelijk rijp zijn, dat is pas genieten. Het is minder leuk als je ziet dat je tomaten ziek zijn en kwalen vertonen. Zieke tomaten willen we niet, wat kan je er aan doen?

De Roem van Boskoop

Onlangs verscheen een ontzettend leuk en boeiend boek over de geschiedenis van het wereldberoemde kwekersdorp Boskoop. Van het eind van de Middeleeuwen tot nu. Direct of indirect heeft vermoedelijk iedere tuinliefhebber wel een link met Boskoop. En juist dat is de extra dimensie die dit boek heeft.

De Dag van de Nederlandse Keuken

Betekent Nederland op culinair gebied iets? Hebben we een Nederlandse keuken? Jazeker! Op 2 juli 2024 organiseerde Dutch Cuisine voor de tweede keer De Dag van de Nederlandse Keuken. Want we hebben wel degelijk mooie nationale gerechten, maar we zijn te bescheiden om het te zien en te erkennen. Daar komt verandering in.

Tips tegen muggen en muggensteken

In Kraut & Rüben, een prachtig, informatief moestuintijdschrift, lazen we tips tegen muggen. Maar ook in andere media was er aandacht voor stekende muggen en wat er tegen te doen. We bundelden de tips en onderzoeksresultaten.

Wild Flowers

Zijn de wilde bloemen in Groot-Brittannië en Ierland nu echt zo anders dan op het vaste land van Europa en dan met name in de Lage Landen. Nee, alleen de namen. Wild Flowers van wijlen Roger Phillips is een prachtig boek met mooie foto’s en heel veel wilde planten.

Oproep: Meer groenten in de Ark van de Smaak

De Ark van de Smaak is een symbolisch schip waarop allerlei voedselproducten meevaren die we graag willen behouden, die we willen beschermen tegen de zondvloed van de voedselindustrie en soms bizarre wet- en regelgeving. Het aandeel Nederlandse groenten in de Ark is nog vrij gering, terwijl de zaadhandel steeds meer hybriden op de markt brengt.