Mei in de moestuin

April was het koudst in vijftig jaar en mei begint ook niet warm. We hebben de vorstgevoelige planten, zoals courgettes, vorige maand binnen voorgezaaid. Dus na de IJsheiligen uitplanten. Maar ook deze maand wordt er nog het een en ander gezaaid.

Verandering van spijs

Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten. Zo luidt de ondertitel van een prachtig en zeer toegankelijk boek over de geschiedenis van de mens en wat er zoal door de millennia heen werd gegeten. Opgedist door een keur aan archeologen en culinair historici. Een in twee opzichten historisch werk.

Tip: Biotuinwijzer.nl

Biotuinwijzer is een praktische website met ontzettend veel adressen van biologische tuinen, kwekerijen en landerijen. Niet alleen een geweldig startpunt voor een dagje uit, want er staan ook webshops en een activiteitenagenda op.

Botanische Kunst

Botanische kunst is een prachtig boek met reproducties van oude afbeeldingen van planten, bloemen en fruit en korte profielen van de artsen-botanici van de vijftiende tot en met de negentiende eeuw. En toen nam de fotografie het over.