Diep geworteld: Een pracht tentoonstelling!

Diepgeworteld is een tentoonstelling over bomen in de kunst. Een van de mooiste die ik de laatste jaren heb gezien. Misschien omdat natuur en bomen mij na aan het hart gaan, misschien omdat musea sinds november 2020 waren gesloten of omdat het een feest van herkenning was: De Bergense School en de Oosterbeekse School waren rijk vertegenwoordigd.

De Bijbel van de Indiase Keuken

De Bijbel van de Indiase Keuken is een fraai boek met onnoemelijk veel recepten uit de kleurrijke, diverse en vaak vegetarische Indiase keuken. Stap-voor-stap-instructies, recepten naar regio en heel veel foto’s maken het een onmisbaar standaardwerk.

Tuinieren Doe Je Zo

Van de Royal Horticultural Society (RHS) kan je heel veel leren. Tuinieren Doe Je Zo is een akelig volledig boek voor de beginnende tuinier die er wat van wil maken. En wie wil dat niet? Talloze voorbeelden, rijk geïllustreerd, heel veel foto’s en rond de 350 bladzijden toegespitste informatie.

Gezinsuitbreiding

In mei leggen alle vogels een ei. En onze Bonte Bentheimer landvarkens werpen biggen, zeven stuks. Altijd weer een plezier.

Comida Mexicana

Mexicaans eten raakt in. Comida Mexicana betekent Mexicaanse Keuken. Rosa Cienfuegos stelde een fraai kookboek samen met goed maakbare gerechten. En bedenk dat Mexico en Zuid-Amerika de oorsprong vormen van veel groenten die we vandaag de dag vrijwel dagelijks eten.