Klimaatslim tuinieren

‘Klimaatslim tuinieren’ is een mooi en praktisch boek over hoe je je tuin kunt aanleggen en onderhouden, zodat hij beter bestand is tegen allerlei klimaatinvloeden. Droogte, maar ook juist hevige buien. En tegelijk maak je er een groen, ecologisch en biodivers paradijsje van. Laat je inspireren en ga aan de slag met dit no-nonsens top boek. Aanrader!

Over tomaat, WUR en (geen) biodiversiteit

Tijdens de jaarlijkse relatiedag van Sow to Grow hield Dr. ir. Sjoukje Heimovaara, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, een voordracht over de voedselzekerheid in de naaste toekomst. Daarbij werd wel een louter positief beeld geschetst van de rol die Wageningen speelt en speelde. Jan Velema plaatst daarbij kritische kanttekeningen en gebruikt de tomaat als voorbeeld.

Relatiedag Museum Sow to Grow

We waren aanwezig bij de relatiedag van Sow to Grow, het museum over gewassen en gewasveredeling in Enkhuizen. Omdat dit een leuk, nuttig en boeiend museum is, zijn wij ooit lid geworden van de vriendenvereniging. Het was een boeiende ochtend.

Lang leve De Moestuinbeurs

Van 22 t/m 24 maart 2024 was De Moestuinbeurs bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Een markt met zo’n tachtig deelnemers en met presentaties en workshops. Een enorm fijne beurs in de juiste tijd van het jaar. Met ruim achtduizend bezoekers, over drie dagen verspreid, was het gewoonweg een groen feestje.

Over het gebruik van planten door de mens

In Science van 19 januari 2024 stond het artikel ‘The global distribution of plants used by humans’. Het gebruik van planten over de hele wereld. Zonder planten geen mensen, zou je kunnen zeggen. Nu is eindelijk wetenschappelijk bewezen dat in gebieden waar de diversiteit van planten het grootst is, ook het meest van planten gebruik wordt gemaakt. Iets dat je op je klompen kunt aanvoelen.