Samenwerking met Buitengewone Varkens

De Tuinen van MergenMetz heeft zich aangesloten bij Buitengewone Varkens. Bonte Bentheimer-biggen die niet naar houders van stamboekvarkens gaan, gaan naar deze organisatie. Daarnaast worden wij afhaalpunt voor bestellingen.

Biggen

Op 28 mei 2022 wierp Bonte Bentheimer-zeug Helga zeven prachtige biggen. We fokken dit zeldzame ras om de biodiversiteit te behouden. Bovendien is het buitengewoon goed vlees.

Dierzaamheid

Het is een boek dat diverse inhoudelijke bijdragen over dieren bundelt en de term ‘dierzaamheid’ introduceert – als tegenhanger of zelfs verbetering van het woord ‘duurzaam’. De redacteurs betogen dat we nooit volledig duurzaam kunnen zijn als we niet veel zorgvuldiger met onze dieren omgaan.

De soortenjager

Een vermakelijk boek dat een inkijkje geeft in de wereld van een subgroep fanatieke vogelaars, die het gaat om de hoeveelheid soorten die ze hebben weten te spotten. Ranglijsten, hotspots, ondersoorten en telescopen.

Vogels vergelijken

‘Vogels vergelijken’ is anders dan anders. Door op elkaar lijkende vogels bij elkaar af te beelden en te wijzen op de verschillen wordt herkennen eenvoudiger. Harvey van Diek, een van Nederlands bekendste vogelaars, maakte dit unieke boek dat een uitkomst is voor beginnende en ervaren vogelliefhebbers.