Contact

De Tuinen van MergenMetz

Open voor bezoek
Andere jaren waren wij vrijwel elk weekeinde geopend. Dat bleek iets te veel van het goede. Met ingang van 2020 zijn we van april t/m oktober op de eerste zaterdag van de maand open. Wij werken, u loopt wat rond en kan vragen.
Dus de eerste keer is 4 april 2020. De laatste keer is 3 oktober 2020.

Individueel
Openingstijden zijn – dus: op de eerste zaterdag van de maand – van 10:00 – 12:30 uur en van 13:30 – 16:00 uur.
Honden bij voorkeur niet, gezien het feit dat we ze zelf hebben en dat doorgaans tot gegrom en geblaf leidt.


Groepen
Naast de eerste zaterdag van de maand, verzorgen we ook rondleidingen volgens afspraak door onze tuinen (moestuin, Eetbare Siertuin, Herboristentuin) en onze bonte bentheimers. Dit in de periode van 1 mei tot en met 1 oktober.
Norbert Mergen vertelt u alles over de ecologische moestuin, bijzondere groenten en meer.
Anthonetta van Bergenhenegouwen heeft o.a. het beplantingsschema van de Eetbare Siertuin opgezet en beheert deze ook. Ze kan u er dus rijkelijk over verhalen. En desgewenst is er iemand van Herboristengilde Nederland om over de kruiden en hun heilzame werking te vertellen.

Maandag t/m zondag10:00 – 13:00  of van 13:30 – 16:30 uur
Aantal personenmin. 8 – max. 20 deelnemers
+ puike koffie of thee et cetera: € 10,00 p.p. incl BTW met een minimum van € 100

Adres
Utrechtseweg 433
6865 CL  Doorwerth
buisje.katjes.puntje
Dat is de N225, tussen Arnhem en Wageningen. Dicht bij de A50.

T: 0317 350 310
M: 06 53 26 13 88

Bel direct of vul dit formulier in bij vragen of opmerkingen.


Route

Per bus:
Ècht milieubewuste mensen komen op de fiets of nemen het openbaar vervoer. Maar dat is soms mijl op zeven. Zeker als u van ver komt. Op doordeweekse dagen rijdt er, overdag, om het kwartier een bus langs.

http://www.lijn50.nl/plaatjes/9292ovLogo.jpg

Vanaf Centraal Station Arnhem buslijn 352 nemen naar Doorwerth (Reistijd 21-27 minuten)

Vanaf station Ede-Wageningen buslijn 352 nemen. (Reistijd 40-54 minuten.) In beide gevallen: halte Zorgcentrum Mooi-Land, 100 meter van ons vandaan. Check 9292.

MergenMetz op what3words

Per auto:
Vanuit het westen (A12) en noorden (A50/A12) volg vanaf de A12 de A50 naar het zuiden. Neem de eerste afrit Wageningen, Oosterbeek, Renkum. Bovenaan linksaf, over de A50. De weg versmalt zich vrij snel naar twee rijstroken en na een slinger komt u bij een kruispunt met verkeerslichten: Kievitsdel. Rechtdoor. Na pakweg 300 meter aan uw linkerhand. “Daar waar rechts de P-strook begint is het links.” Op de rechter poer bij de poort staat groot 433.

Vanuit het westen (A15) of zuiden (A50) volg de A50 noordwaarts. Na afrit Heteren, de brug over de Nederrijn over, de afrit rechts nemen (deze afrit is vanaf Heteren feitelijk de rechter rijbaan). Bovenaan rechtsaf, richting Oosterbeek, Arnhem. De weg versmalt zich vrij snel naar twee rijstroken en na een slinger komt u bij een kruispunt met verkeerslichten: Kievitsdel. Rechtdoor. Na pakweg 300 meter aan uw linkerhand. “Daar waar rechts de P-strook begint is het links.” Op de rechter poer bij de poort staat groot 433.

Parkeren mag in de berm, op de P-stroken of op de ventweg.

Heeft u nog vragen, opmerkingen, een recept, een verhaal of een teeltadvies? Vul het formulier hieronder in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

6 gedachten over “Contact”

 1. Beste.

  Ik had graag ook de Nieuw-Zeelandse spinazie zaden gehad maar kan die niet vinden op jullie site
  mocht het er toch zijn mail mij aub zodat ik ze kan bestellen.
  Vriendelijke groet, Nel
  nel@natuurtuinen.nl

  Beantwoorden
  • Dag Nel, nee, dat verkopen we niet. Het is vrij algemeen verkrijgbaar. Maar misschien gaan we het dit jaar toch oogsten. (De praktijk leert overigens dat Nieuw-Zeelandse spinazie zichzelf uitzaait. Wellicht door de zachte winter.)

   Beantwoorden
 2. L.S,
  Wij hebben in de tuin drie mooie zuringplanten maar de smaak is niet zuur maar behoorlijk bitter. Komt dit door de grond(klei) of is het de verkeerde soort.
  Anders wil ik nog zaad bestellen.

  Beantwoorden
  • Geen idee. Is het wel zuring? denk ik dan. We hebben hier drie soorten en bloedzuring – die laatste vind ik smakeloos. Leuk om in een bak sla te doen, maar dat is het dan ook. Belleville, is de mooie groene zuring die we al jaren hebben en we hebben nog een of twee planten ‘Noon’s Close’.

   Beantwoorden
 3. Hallo, jullie website is erg interessant!! Elke keer weer leuk om de blogs te lezen. Afgelopen zomer heb ik voor de tweede keer op dezelfde plek een beginnende moestuin gehad in mijn achtertuin. Het is klein en een begin, maar ik vind het heerlijk. Ik vroeg me alleen af wat ik het beste kan doen om de grond te verbeteren. Eerder stonden hier hutjes op of lagen er tegels. Ik ben ook een begin aan het maken met een composthoop. Ik heb echter vaak gelezen over bepaalde gewassen die veel kalium, stikstof of juist iets anders nodig hebben, maar dan vraag ik me af of mijn grond wel voedzaam is. Zou ik een zak biologische compost moeten halen en deze erover uitstrooien? Of moet ik ergens mest halen? Bedankt voor de eventuele tips!

  Beantwoorden
  • Als er een fikse laag wit zand ligt, zou ik dat weg scheppen. Ik weet niet of je op zand of vette klei zit. Maar compost erdoorheen werken is altijd goed. En dan per gewassoort kijken wat je aan (extra) mest moet toevoegen. Bij De Basis leggen we veel uit. Ook een bemestingsschema.
   Biologische compost is zeer aan te raden, geen standaard compost – daarin zit wat de groene bakken van de huishoudens is gedeponeerd, dus kent een relatief hoog gehalte aan bestrijdingsmiddelen die van fruit- en groenteresten komen.
   Mest is een ander verhaal. Koemest brengt niet veel, hoogstens structuurverbetering. Paardenmest is goed, maar ik vind het een risico als het van een manege komt waar de paarden ook medicijnen e.d. krijgen toegediend. En paardenmest moet wel een jaar oud zijn. Kijk eens of je een bio varkenshouder in de buurt hebt 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie